Meanwell razširil ponudbo okoljsko odpornih napajalnikov

Zaradi vedno večjih potreb po napajalnikih odpornih na okoljske vplive iz različnih industrijskih panog, Mean well širi ponudbo napajalnikov serije HEP. Po predstavitvi  modela HEP-600 v letu 2014, sedaj predstavljamo nove modele napajalnikov. Tako so se 600 W modelu pridružili modeli HEP-100, HEP-150 in HEP-185, moči 100W, 150W in 185W.

Napajalniki so namenjeni delovanju pod težkimi pogoji, kot so ekstremne temperature, okolje s povišano vlago ali prisotnostjo prašnih delcev v zraku, kot tudi delovanju na visokih nadmorskih višinah in okolju z močnimi tresljaji ali okolju, kjer ni moč zagotoviti dobrega zračenja.  Aluminijasto ohišje napajalnikov je pasivno hlajeno s konvekcijo zraka, vezje v ohišju pa je zalito s toplotno prevodnim silikonom. Predstavljeni napajalniki imajo visoke izkoristke, vse do 94 % in delujejo v temperaturnem območju okolice med -55 ⁰C in +70 ⁰C. Ker gre za napajalnike odporne na zunanje vplive, nudi ohišje standardno IP 65 zaščito, za posebne potrebe pa proizvajalec nudi izvedbo z zaščito IP68.

Stopnja zaščite IP  je v skladu s standardom CEI 70-1 (EN60529) izražena kot dvomestno število. Prva številka določa velikost mehanskih delcev, druga številka pa določa vodotesnost. IP65 tako pomeni popolno zaščito pred prašnimi delci, ter zaščito pred curki vode, IP 68 pa popolno zaščito pred prašnimi delci, ter vodotesnost.

Napajalniki HEP-100/150/185 imajo širok razpon vhodne napetosti med 90 V AC in 305 V AC, na voljo pa so modeli z izhodno napetostjo 12V/15V/24V/36V/48V/54V DC. Izhodno napetost lahko uporabnik nastavi za +/- 10% glede na nazivno izhodno napetost, ravno tako je možno omejiti izhodni tok. Proizvajalec za napajalnike serije HEP-100/150/185 nudi 6 letno garancijo.

S svojo robustno zasnovo so napajalniki serij HEP-100/150/185 odlična izbira za sisteme v industrijskih panogah, kot so telekomunikacijski sistemi, informacijski kioski, parkomati, petrokemična industrija in povsod kjer je zahtevano delovanje v ekstremnih pogojih, kjer klasični napajalniki ne zmorejo delovati.

Lastnosti:

 • Vhodna napetost 90 do 305VAC
 • Vgrajeno aktivno PFC vezje
 • Robustno aluminijasto ohišje
 • Izkoristki do 94%
 • Pasivno hlajenje brez ventilatorjev
 • IP65 zaščita, opcijsko zaščita IP68
 • Širok temperaturni razpon delovanja : -55~+70
 • Delovanje ob močnih vibracijah 10G
 • Delovanje do nadmorske višine 5000 metrov
 • Zaščite pred: kratkim stikom / preobremenitvijo / prenapetostjo / pregrevanjem
 • Certifikati : UL/CUL/CB/CE
 • Garancija: 6 let

www.lcr.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!