Vrtanje bo kmalu preteklost

FRAISA NX-NVDS in NB-NVDS – visoko zmogljiva frezala z revolucionarno geometrijo za spiralno potapljanje v material s kotom do 20°.

Orodja proizvajalca FRAISA NX-NVDS in NB-NVDS z novim rezilnim robom za potapljanje v material omogočajo ekstremno in neprimerljivo povečanje produktivnosti. Patentirana geometrija dvojnih žlebov omogoča visoke pomike in so idealni za HPC in HDC frezanje. Visoka raven produktivnosti je garantirana. Odlično odvajanje odrezkov omogoča, da orodje dosega visoko procesno stabilnost in ponovljivost, kar pomeni, da možnosti za optimizacijo še vedno rastejo.

Razvoj novega rezilnega robu za potapljanje v material vrhunskemu švicarskemu proizvajalcu FRAISA omogoča, da tržišču predstavi nov pojem »visoko-zmogljivo potapljanje v material«. Novi rezilni rob za potapljanje v material reže lahkotno in izmetava odrezke brez motenja procesa. Nova NVDS frezala omogočajo spiralno potapljanje s kotom do 20°.

Pri produktih z notranjimi konturami se frezala NVDS potapljajo do 15- krat hitreje od starejših dizajnov. To odpira novo področje aplikacij,  kar omogoča, da se ukine operacijo vrtanja. Ekstremno visoka univerzalnost demonstrirana z orodji NVDS je pokazala, da lahko z temi orodji obdelujemo več kot 2.000 vrst jekel, nerjavnih jekel, težjih in lažjih kovin.

Na voljo so tiskani in elektronski katalogi!

Orodja so na zalogi!

Več informacij o novih inovativnih frezalih boste dobili pri MB-NAKLO d.o.o.

MB-NA­KLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 11

www.mb-naklo.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!