Moč iz notranje napetosti

Hidravlični zavorni elementi (novost sejma MOTEK 05.10.2015). Zimmer je razvil hidravlični zavorni element, ki je sestavljen iz enega samega funkcionalnega sestavnega dela, ki ne vsebuje nobenih gibljivih delov in ki doseže zavorno in zadržno moč izključno preko notranje napetosti osnovne enote.

Nova serija LBHS, ki se odlikuje po izredni vitkosti, je v bistvu sestavljena iz patentiranega unibody-ohišja, ki ne vsebuje ne batov in ne vzmeti ali drugih gibljivih delov, ki bi se lahko obrabili. V bloku ohišja so bili samo z žično erozijo načrtno oblikovani oljni kanali in vdolbine.

Če je osnovna enota izpostavljena hidravličnemu olju, se razširi le malenkostno in tako razkrije drsnik na linearni osi. Če hidravlični pritisk pade, se element spet vrne v prvotno obliko in tako pritisne obe zavorne čeljusti na linearno os.

LBHS je torej v stanju brez pritiska zaprt in tako zagotavlja integrirano funkcijo zasilnega zaviranja, ki ob izgubi pritiska ali ob izpadu celotne naprave zagotovi varno ustavitev gibljivih komponent.

Od aprila 2016 bo serija LBHS v sedmih velikostih od 20 do 65 mm širine tračnice na razpolago na trgu, kjer bo tudi nadomestila dosedanjo serijo KBHS.

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!