PCBWorks by ALTIUM

Podjetje IB-CADDY D.O.O. je certificiran zastopnik SOLIDWORKS programske opreme, ki je verjetno ni potrebno posebaj predstavljati.

Strokovni javnosti je rešitev večinoma poznana kot vrhunsko orodje za 3D konstruiranje. Z nadgradnjo na ostale module pa omogoča celovit proces popolne integracije načrtovanja, od analiznih orodij za simulacije do upravljanja s produktnimi podatki podjetja,… Tokrat predstavljamo novo področje (PCBWorks by ALTIUM), ki v realno-časovni integraciji s 3D CAD dvigne izdelavo tiskanih vezij (elektronike) na povsem drug nivo, ki pa ga lahko nenazadnje dodatno nadgradimo z uporabo SOLIDWORKS Electrical programskega paketa.

Altium Ltd je proizvedel nov produkt PCBWorks, projektantsko PCB orodje, ki je posebaj prirejeno za  realno-časovno sodelovanje s strojnimi konstrukterji v okolju SOLIDWORKS®. To edinstveno okolje, ponuja proces nikoli prej videnega sodelovanja med strojno in elektronsko ekipo.

“V tem času je povezljivost nuja, saj se izdelek sodi kot skupna celota in ne samo kot estetika ali elektronska funkcionalnost” je povedal Lawrence Romine, direktor globalnega New Business Development oddelka na Altiumu. “PCBWorks preslika proces načrtovanja iz ločenih  sfer v enotno, združeno okolje. Tradicionalne ovire ustvarjanja in potrjevanja med dvema zgodovinsko ločenima področjema so sedaj končno izginile. Oblikovalci lahko sedaj ustvarijo idealno ravnovesje med industrijskim oblikovanjem in funkcionalnostjo elektronike.”

Lastnosti medsebojnega sodelovanja

PCBWorks omogoči sodelovanja med inženirji elektronike in mehansko-strojnim oblikovalskim timom, kar privede do brezhibnega procesa s povezanimi projektnimi podatki med obema okoljema. Oblikovalci lahko ohranijo svoje različne poteke s podporo iz naslednjih elementov:

ECAD / MCAD skupni strežnik. SOLIDWORKS uporabniki lahko sedaj spreminjajo postavitev komponent, obliko ploščice in luknje na tiskanem vezju, nato pa spremembe potisnejo v PCBWorks kot Engineering Change Order (ECO), da podatki ostanejo sinhronizirani.

Ločen življenski cikel komponent. Življenjski cikli za sestavne dele se sedaj lahko upravljajo ločeno, v svojih »oblikovalskih« okoljih. To omogoča, da inženir elektronike postavi komponento brez čakanja na popoln 3D mehanski model, medtem ko povezava podatkov omogoča posodobitev projekta z enim samim klikom, ko je 3D model končan.

Parasolid podpora. PCBWorks podpora formatu SOLIDWORKS® omogoča inženirju elektronike neposredno povezavo z mehanskimi modeli/komponentami.

IB-CADDY d.o.o.

Dunajska cesta 106

1000 Ljubljana

Tel.: (01) 566 12 55

www.ib-caddy.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!