PCBWorks by ALTIUM

Podjetje IB-CADDY D.O.O. je certificiran zastopnik SOLIDWORKS programske opreme, ki je verjetno ni potrebno posebaj predstavljati.

Strokovni javnosti je rešitev večinoma poznana kot vrhunsko orodje za 3D konstruiranje. Z nadgradnjo na ostale module pa omogoča celovit proces popolne integracije načrtovanja, od analiznih orodij za simulacije do upravljanja s produktnimi podatki podjetja,… Tokrat predstavljamo novo področje (PCBWorks by ALTIUM), ki v realno-časovni integraciji s 3D CAD dvigne izdelavo tiskanih vezij (elektronike) na povsem drug nivo, ki pa ga lahko nenazadnje dodatno nadgradimo z uporabo SOLIDWORKS Electrical programskega paketa.

Altium Ltd je proizvedel nov produkt PCBWorks, projektantsko PCB orodje, ki je posebaj prirejeno za  realno-časovno sodelovanje s strojnimi konstrukterji v okolju SOLIDWORKS®. To edinstveno okolje, ponuja proces nikoli prej videnega sodelovanja med strojno in elektronsko ekipo.

“V tem času je povezljivost nuja, saj se izdelek sodi kot skupna celota in ne samo kot estetika ali elektronska funkcionalnost” je povedal Lawrence Romine, direktor globalnega New Business Development oddelka na Altiumu. “PCBWorks preslika proces načrtovanja iz ločenih  sfer v enotno, združeno okolje. Tradicionalne ovire ustvarjanja in potrjevanja med dvema zgodovinsko ločenima področjema so sedaj končno izginile. Oblikovalci lahko sedaj ustvarijo idealno ravnovesje med industrijskim oblikovanjem in funkcionalnostjo elektronike.”

Lastnosti medsebojnega sodelovanja

PCBWorks omogoči sodelovanja med inženirji elektronike in mehansko-strojnim oblikovalskim timom, kar privede do brezhibnega procesa s povezanimi projektnimi podatki med obema okoljema. Oblikovalci lahko ohranijo svoje različne poteke s podporo iz naslednjih elementov:

ECAD / MCAD skupni strežnik. SOLIDWORKS uporabniki lahko sedaj spreminjajo postavitev komponent, obliko ploščice in luknje na tiskanem vezju, nato pa spremembe potisnejo v PCBWorks kot Engineering Change Order (ECO), da podatki ostanejo sinhronizirani.

Ločen življenski cikel komponent. Življenjski cikli za sestavne dele se sedaj lahko upravljajo ločeno, v svojih »oblikovalskih« okoljih. To omogoča, da inženir elektronike postavi komponento brez čakanja na popoln 3D mehanski model, medtem ko povezava podatkov omogoča posodobitev projekta z enim samim klikom, ko je 3D model končan.

Parasolid podpora. PCBWorks podpora formatu SOLIDWORKS® omogoča inženirju elektronike neposredno povezavo z mehanskimi modeli/komponentami.

IB-CADDY d.o.o.

Dunajska cesta 106

1000 Ljubljana

Tel.: (01) 566 12 55

www.ib-caddy.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!