GPE15 do stopničk na mednarodnem tekmovanju

Ekipa Mariborskih študentov UNI Maribor Grand Prix Engineering, dosegla 3 mesto.

gpeEkipa Mariborskih študentov UNI Maribor Grand Prix Engineering projekta Šrudentska Formula je pred nekaj dnevi na mednarodnem tekmovanju v Madžarskem Győru dosegla 3. mesto na dirki vzdržljivosti in 3. mesto v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja.

V celotnem skupnem seštevku so bili 8.. Tekmovanje je potekalo med 20 in 23. Avgustom, razglasitev rezultatov je potekala v nedeljo, 23.8.. Trenutno se ekipa pripravlja na drugo letošnje tekmovanje, ki se bo pričelo čez 6 dni. Potekalo bo na Češkem, v Mostu, med 3. in 6. Septembrom, kjer eipa prav tako pričakuje dobre uvrstitve.
2 voznika dirkalnika sta v 1485,742 sekundah zaključlia 22km dolgo progo v testu vzdržljivosti (endurance) in tako ekipi zagotovila 3. mesto tako tu, kot v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja. Prvo in drugo mesto sta tako pri testu vzdržljivosti kot v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja romala v roke nemških ekip – srebro je osvojila ekipa Rennstall Esslingen, zlato pa je pristalo v rokah ekipe KA-RaceIng electric. Tekmovanje se je odvijalo med 20. in 23. septembrom.

Tekmovanja študentkse formule so sestavljena iz dveh glavnih delov – statičnega in dinamičnega Statični del sestavljajo:

  • inženirski dizajn,
  • cenovna analiza in analiza trajnosti,
  • poslovne predstavitve ter
  • tehnični pregled (sestavljajo ga pregled varnosti, šasije, glasnosti, zavor, test nagiba dirkalnika ter tehnični pregled).
  • Skromnejšo uvrstitev v statičnem delu tekmovanja so več kot odtehtali z nastopom na dinamičnem delu, ki ga sestavljajo:
  • pospeševanje,
  • autokros,
  • skidpad,
  • test vzdržljivosti in
  • ekonomičnost porabe goriva.

Na pospeševanju in avtokrosu so dosegli 11.mesto z najboljšim časom 4,044sekunde na pospeševanju in 37,747 sekund za najboljši čas kroga na avtokrosu. Na skid pad-u se je UNI MB GPE uvrstila na 5.mesto s časom 4,9735sekund, med tem ko so v učinkovitosti porabe goriva zasedli 10.mesto.

Lep dirkaški pozdrav ekipe UNI MB GPE
www.um.si

www.fe­ri.uni-mb.si

http://gpe.fs.um.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!