GPE15 do stopničk na mednarodnem tekmovanju

Ekipa Mariborskih študentov UNI Maribor Grand Prix Engineering, dosegla 3 mesto.

gpeEkipa Mariborskih študentov UNI Maribor Grand Prix Engineering projekta Šrudentska Formula je pred nekaj dnevi na mednarodnem tekmovanju v Madžarskem Győru dosegla 3. mesto na dirki vzdržljivosti in 3. mesto v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja.

V celotnem skupnem seštevku so bili 8.. Tekmovanje je potekalo med 20 in 23. Avgustom, razglasitev rezultatov je potekala v nedeljo, 23.8.. Trenutno se ekipa pripravlja na drugo letošnje tekmovanje, ki se bo pričelo čez 6 dni. Potekalo bo na Češkem, v Mostu, med 3. in 6. Septembrom, kjer eipa prav tako pričakuje dobre uvrstitve.
2 voznika dirkalnika sta v 1485,742 sekundah zaključlia 22km dolgo progo v testu vzdržljivosti (endurance) in tako ekipi zagotovila 3. mesto tako tu, kot v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja. Prvo in drugo mesto sta tako pri testu vzdržljivosti kot v skupnem seštevku dinamičnega dela tekmovanja romala v roke nemških ekip – srebro je osvojila ekipa Rennstall Esslingen, zlato pa je pristalo v rokah ekipe KA-RaceIng electric. Tekmovanje se je odvijalo med 20. in 23. septembrom.

Tekmovanja študentkse formule so sestavljena iz dveh glavnih delov – statičnega in dinamičnega Statični del sestavljajo:

  • inženirski dizajn,
  • cenovna analiza in analiza trajnosti,
  • poslovne predstavitve ter
  • tehnični pregled (sestavljajo ga pregled varnosti, šasije, glasnosti, zavor, test nagiba dirkalnika ter tehnični pregled).
  • Skromnejšo uvrstitev v statičnem delu tekmovanja so več kot odtehtali z nastopom na dinamičnem delu, ki ga sestavljajo:
  • pospeševanje,
  • autokros,
  • skidpad,
  • test vzdržljivosti in
  • ekonomičnost porabe goriva.

Na pospeševanju in avtokrosu so dosegli 11.mesto z najboljšim časom 4,044sekunde na pospeševanju in 37,747 sekund za najboljši čas kroga na avtokrosu. Na skid pad-u se je UNI MB GPE uvrstila na 5.mesto s časom 4,9735sekund, med tem ko so v učinkovitosti porabe goriva zasedli 10.mesto.

Lep dirkaški pozdrav ekipe UNI MB GPE
www.um.si

www.fe­ri.uni-mb.si

http://gpe.fs.um.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!