Novosti iz podjetja Marchiol d.o.o.

Podjetje Marchiol d.o.o. je v sodelovanju z italijanskim BTSensors S.r.l. distributer za proizvode  Novotechnik za Slovenijo. Nemško podjetje Novotechnik je svetovno znan proizvajalec senzorjev in merilnih pretvornikov.

Potenciometer proizvajalca Novotechnik se prvič pojavi v strojegradnji že leta 1950. Od takrat podjetje razvija tehnologijo uporabe pozicijskih pretvornikov, vrtljivih in linearnih potenciometrov ter postavlja standarde za izjemno linearnost in zanesljivost do konca življenjske dobe produkta. Danes podjetje Novotechnik razvija produkte nove tehnologije z večjo zanesljivostjo in z brezkontaktnim delovanjem.

Novotechnik razvija in proizvaja široko paleto vrtljivih in linearnih senzorjev, s kontaktno in z brezkontaktno tehnologijo.  Ti produkti se največkrat uporabljajo za nadzor gibanja v strojegradnji povezani s hidravliko in pnevmatiko.

Najbolj uporabljena serija LWH je narejena za direktno absolutno merjenje premika ali dolžine za aplikacije pri nadzoru ali merjenju. Visoka ločljivost (0,01 mm) v kombinaciji z veliko dolžino (900 mm) dovoljuje merjenje linearnega premika. Natančno izdelano ohišje in posebna površinska obdelava potenciometra omogočata veliko delovno hitrost in zmanjšujeta obrabo. Življenjska doba je sicer odvisna od aplikacije in doseže 100 milijonov premikov.

Posebnost serije TLH  je velika dolžina merjenja (do 3000 mm). Potenciometer je brez bata in ima možnost stranskega vpenjanja. Zaradi posebnih materialov je temperaturni koeficient zanemarljiv. Stopnja zaščite je  IP40.

Marchiol d.o.o.

Kromberk, Industrijska cesta 05

5000 NOVA GORICA

Tel: 05/33-13-100

www.novotechnik.com

www.btsensors.it

www.marchiol.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!