DAIHEN VARSTROJ punuja širok nabor rešitev v robotizaciji

V podjetju Daihen Varstroj se trudimo delovati s hitro odzivnim izpolnjevanjem zahtev ter potreb kupcev tudi na najzahtevnejšem tehnično-tehnološkem nivoju.

Svoje kupce tako sproti seznanjamo z naborom novosti s področja varjenja, rezanja in robotizacije ter jih poučujemo o enostavnosti uporabe ter učinkovitosti delovanja naših proizvodov. V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo spada najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov Welbee. Ti omogočajo številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja.

Na področju robotizacije nudimo različne rešitve tudi v kombinaciji z najnovejšo družino 7-osnih robotskih manipulatorjev serije FD.

Smo »single source« ponudnik robotskih manipulatorjev, perifernih naprav, varilne opreme, vpenjalnih sistemov in senzorjev. Kot novost ponujamo zelo natančni robot FD V20A, ki je bil razvit posebej za lasersko varjenje in rezanje, TIG varjenje ter plazemsko varjenje. Novost je tudi robotski laserski QF senzor, Synchro Feed GMA varilna oprema in WiTP brezžični upravljalni panel, ki omogoča brezžično programiranje in krmiljenje večjega števila robotov, dolgotrajno avtonomijo in prijazno uporabo.

Naša, na novo razvita družina 7-osnih robotov, je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S), katerih glavne prednosti so, da omogočajo dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest, optimalnejše učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajanjem žice ali tandem proces), prav tako pa omogočajo večjo medsebojno bližino večjega števila robotov in s tem večjo fleksibilnost pri zasnovi robotskih celic.

Ponašamo se s široko paleto MIG / MAG in TIG varilnih izvorov za robotsko varjenje in smo ponudnik edinstvenih varilnih programov in opreme. Nudimo tudi posvetovanja z našimi strokovnjaki, ki pomagajo poiskati najboljše možne tehnološke rešitve na področju ročnega in robotskega varjenja.

www.daihen-varstroj.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!