Industrijski adapterji Mean Well

Odgovor proizvajalca Mean Well na nove okoljske zahteve.

V vsakdanjiku se, v večji ali manjši meri, vsi srečujemo z različnimi napajalniki oziroma kot jim radi rečemo – adapterji. Ti napajalniki so prisotni na vsakem koraku in velikokrat niti ne pomislimo, koliko jih je po naših domovanjih in koliko našim napravam omogočajo delovanje.

Težava pa se pojavlja, ker veliko uporabnikov pušča te napajalnike vključene v omrežje tudi, ko jih ne potrebujejo in večina se niti ne zaveda, da ti napajalniki porabljajo energijo tudi takrat, ko nanje ni priključena nobena naprava. Tako so v ZDA ocenili, da je bila letna poraba napajalnikov v letu 2001, 32 x 109 kWh.

Odgovor temu so vse strožje zahteve za energijsko učinkovitost teh napajalnikov. Zadnja v vrsti direktiv je prišla iz ZDA, kjer bo februarja 2016 stopila v veljavo nova direktiva učinkovitosti, imenovana »Level VI efficiency«. Poleg že omenjene maksimalne porabe brez obremenitve, direktive določajo tudi minimalno učinkovitost napajalnikov pod obremenitvijo.

Tako kot veliko drugih proizvajalcev, se je tudi proizvajalec Mean Well dobro pripravil na nove okoljske zahteve in že sedaj ponuja zelo širok nabor napajalnikov, ki ustrezajo novi direktivi »Level VI«. Poleg nadgradnje določenih modelov serije GS, so pri proizvajalcu Mean Well predstavili tudi popolnoma novo serijo GST. Tako lahko Mean Well že sedaj ponudi napajalnike, moči od 6W do 280W,  ki ustrezajo zadnjim zahtevam po energijski učinkovitosti. Omenimo še serijo SGA, ki v ožjem ohišju in z AC vtikačem obsega moči med 12W in vse do 60W. Še posebej zanimiva sta ravno 40W in 60W modela za priklop v vtičnico, kar ni prav pogosto pri napajalnikih takšne moči.

Za uporabo v medicini proizvajalec ponuja dve seriji, GEM serijo z izmenljivimi AC vtikači, moči 18W, ter serijo GSM, kjer so na voljo moči med 6W in 220W. Mean Well industrijski adapterji, z upoštevanjem zadnjih okoljskih standardov, ostajajo odlična izbira za uporabo na različnih področjih. So zanesljiv spremljevalec naprav s področja elektronike za široko potrošnjo, telekomunikacijskih naprav, različnih industrijskih naprav ter tudi naprav za uporabo v medicini.

www.lcr.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!