Beckhoff predstavlja novi kompakten in zmogljiv panelni računalnik

Podjetje Beckhoff širi nabor panelnih računalnikov z novim, cenovno ugodnim panelnim računalnikom CP6706-0001-0050. Računalnik ima 7-palčni zaslon in zmogljiv Intel® Atom™ procesor.

Osnovna konfiguracija ima 7-palčni zaslon na dotik, enojedrni procesor Intel® Atom™ z 1,46 GHz, 2 GB DDR3L RAM pomnilnika, dva Ethernet vmesnika s podporo za EtherCAT (v navezi z opcijsko programsko opremo TwinCAT), 4 GB CFast kartico (SLC tehnologija), štiri USB 2.0 priključke ter DVI-I priključek za dodatni zaslon. Operacijski sistem v osnovni konfiguraciji je angleški Windows Embedded Compact 7.

Namesto enojedrnega je možno izbrati močnejši dvojedrni (1,75 GHz) ali štirijedrni (1,91 GHz) procesor, delovni pomnilnik (RAM) je tovarniško razširljiv do 8 GB DDR3L. Dodatna opcija je tudi tretji Ethernet vmesnik ter večja CFast pomnilniška kartica (do 64 GB). Za poganjanje dodatnih Windows programov je možno izbrati tudi operacijski sistem Windows Embedded Standard ali Windows 10.

S programsko opremo TwinCAT (opcija) postane CP6706-0001-0050 zmogljiv PC krmilnik za krmiljenje procesov, kompleksno kontrolo gibanja, namenjen pa je tudi za uporabo v avtomatizaciji stavb. Dvojedrni ali štirijedrni procesor sta posebej primerna v navezi s TwinCAT 3, ki podpira večjedrne sisteme za optimalen izkoristek razpoložljive računske moči procesorja.

Predviden pričetek proizvodnje novega računalnika je marec 2016.

Več informacij o panelnem računalniku Beckhoff CP6706-0001-0050 dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!