Beckhoff predstavlja novi kompakten in zmogljiv panelni računalnik

Podjetje Beckhoff širi nabor panelnih računalnikov z novim, cenovno ugodnim panelnim računalnikom CP6706-0001-0050. Računalnik ima 7-palčni zaslon in zmogljiv Intel® Atom™ procesor.

Osnovna konfiguracija ima 7-palčni zaslon na dotik, enojedrni procesor Intel® Atom™ z 1,46 GHz, 2 GB DDR3L RAM pomnilnika, dva Ethernet vmesnika s podporo za EtherCAT (v navezi z opcijsko programsko opremo TwinCAT), 4 GB CFast kartico (SLC tehnologija), štiri USB 2.0 priključke ter DVI-I priključek za dodatni zaslon. Operacijski sistem v osnovni konfiguraciji je angleški Windows Embedded Compact 7.

Namesto enojedrnega je možno izbrati močnejši dvojedrni (1,75 GHz) ali štirijedrni (1,91 GHz) procesor, delovni pomnilnik (RAM) je tovarniško razširljiv do 8 GB DDR3L. Dodatna opcija je tudi tretji Ethernet vmesnik ter večja CFast pomnilniška kartica (do 64 GB). Za poganjanje dodatnih Windows programov je možno izbrati tudi operacijski sistem Windows Embedded Standard ali Windows 10.

S programsko opremo TwinCAT (opcija) postane CP6706-0001-0050 zmogljiv PC krmilnik za krmiljenje procesov, kompleksno kontrolo gibanja, namenjen pa je tudi za uporabo v avtomatizaciji stavb. Dvojedrni ali štirijedrni procesor sta posebej primerna v navezi s TwinCAT 3, ki podpira večjedrne sisteme za optimalen izkoristek razpoložljive računske moči procesorja.

Predviden pričetek proizvodnje novega računalnika je marec 2016.

Več informacij o panelnem računalniku Beckhoff CP6706-0001-0050 dobite na www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!