Lorenzoni S.r.l. proizvajalec grelnih kablov in uporovnih grelcev

Podjetje Marchiol d.o.o. je distributer izdelkov italijanskega proizvajalca Lorenzoni S.r.l..

Lorenzoni S.r.l. je podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami, saj je bilo ustanovljeno že leta 1956, ko je Giuseppe Lorenzoni odprl »laboratorij za upornost«, specializiran za proizvodnjo žičnih uporov. V šestih desetletjih svojega delovanja se je podjetje Lorenzoni S.r.l. razvilo v priznanega proizvajalca grelnih kablov in uporovnih grelcev, namenjenih za uporabo tako v industriji, kakor tudi pri hišnih inštalacijah.

Proizvajalca Lorenzoni S.r.l. odlikuje vrsta prednosti, pri čemer velja izpostaviti zlasti izkušnje, profesionalnost in hitro prilagajanje proizvodov tehničnim in ekonomskim zahtevam uporabnikov. Njihovi proizvodi se uporabljajo kot prva vgradnja v strojegradnji in pri vzdrževanju v industriji. Največkrat uporabljeni proizvodi za industrijo so žični uporovni grelci, grelni vložki, tračni, ravni in IR grelniki ter grelni kabli.

Žični uporovni grelci

Cevni grelci iz bakra ali iz nerjavečega materiala se uporabljajo za gretje vode ali olja, iz AISI 316 pa za gretje vnetljivih tekočin, freona, amonijaka in natrijevega hidroksida. Grelci zraku premerov 10/20 mm ali 16/34 mm so idealni za gretje zraka ali plinov z naravnim ali prisilnim vlekom. Uporabljajo se za električno segrevanje zraka pri procesih, kjer so zahtevane temperature lahko večje od 650°C.

Grelni vložki

Grelni vložki so grelni elementi sestavljeni iz dveh žic na eni in grelnega elementa na drugi strani. Univerzalnost omogoča uporabo v različnih aplikacijah v industriji, pri proizvodnji plastičnih izdelkov in embalaže, v papirni, tekstilni ter farmacevtski industriji. V grelnih vložkih je vgrajen termočlen tipa J ali K, odvisno od zahtev uporabe. Temperatura delovanja grelnih vložkov je do 750°C, največja moč pa je do 50W/cm2.

Marchiol d.o.o.

Kromberk , Industrijska cesta 05

5000 NOVA GORICA

Tel: 05/33-13-100

www.lorenzoni-srl.it

www.marchiol.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!