Lorenzoni S.r.l. proizvajalec grelnih kablov in uporovnih grelcev

Podjetje Marchiol d.o.o. je distributer izdelkov italijanskega proizvajalca Lorenzoni S.r.l..

Lorenzoni S.r.l. je podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami, saj je bilo ustanovljeno že leta 1956, ko je Giuseppe Lorenzoni odprl »laboratorij za upornost«, specializiran za proizvodnjo žičnih uporov. V šestih desetletjih svojega delovanja se je podjetje Lorenzoni S.r.l. razvilo v priznanega proizvajalca grelnih kablov in uporovnih grelcev, namenjenih za uporabo tako v industriji, kakor tudi pri hišnih inštalacijah.

Proizvajalca Lorenzoni S.r.l. odlikuje vrsta prednosti, pri čemer velja izpostaviti zlasti izkušnje, profesionalnost in hitro prilagajanje proizvodov tehničnim in ekonomskim zahtevam uporabnikov. Njihovi proizvodi se uporabljajo kot prva vgradnja v strojegradnji in pri vzdrževanju v industriji. Največkrat uporabljeni proizvodi za industrijo so žični uporovni grelci, grelni vložki, tračni, ravni in IR grelniki ter grelni kabli.

Žični uporovni grelci

Cevni grelci iz bakra ali iz nerjavečega materiala se uporabljajo za gretje vode ali olja, iz AISI 316 pa za gretje vnetljivih tekočin, freona, amonijaka in natrijevega hidroksida. Grelci zraku premerov 10/20 mm ali 16/34 mm so idealni za gretje zraka ali plinov z naravnim ali prisilnim vlekom. Uporabljajo se za električno segrevanje zraka pri procesih, kjer so zahtevane temperature lahko večje od 650°C.

Grelni vložki

Grelni vložki so grelni elementi sestavljeni iz dveh žic na eni in grelnega elementa na drugi strani. Univerzalnost omogoča uporabo v različnih aplikacijah v industriji, pri proizvodnji plastičnih izdelkov in embalaže, v papirni, tekstilni ter farmacevtski industriji. V grelnih vložkih je vgrajen termočlen tipa J ali K, odvisno od zahtev uporabe. Temperatura delovanja grelnih vložkov je do 750°C, največja moč pa je do 50W/cm2.

Marchiol d.o.o.

Kromberk , Industrijska cesta 05

5000 NOVA GORICA

Tel: 05/33-13-100

www.lorenzoni-srl.it

www.marchiol.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!