Multilift II – dvižni stolpci omogočajo večjo stabilnost, fleksibilnost in robustnost

Elektromotorni dvižni stolpci Multilift II so prešli v serijsko proizvodnjo ravno pred Hannoverskim sejmom.

Enkratno oblikovani ploščati dvižni stolpci dosegajo dvižne moči do 3000 N, zaradi česar so idealni za uporabo v sinhrono premikajočih se aplikacijah, v posebnih strojih in serijski proizvodnji strojev. Dvižni stolpci se lahko uporabijo tudi za prilagajanje višine v proizvodnih prostorih in ergonomskih delovnih postajah.

Za ta namen podjetje RK Rose+Krieger ponuja sinhronizirano verzijo Multilift II stolpca znotraj Plug & Work paketa, ki so ga prikazali na sejmu v Hannovru. 

Teleskopska verzija – Multilift II telescope, je odgovor podjetja RK Rose+Krieger na zahteve kupcev po dvonožnih sistemih delovnih miz. Novi dvižni stolpci ustrezajo zahtevam ergonomskih standardov za delovne mize (DIN EN 527-1:2011) in omogoča optimalno razmerje med višino in raztegom.

S 560 mm instalacijske dimenzije in 650 mm dolžine raztega Multilift II obvladuje tlačne sile do 3.000N, kar je trenutno edini proizvod na trgu dvižnih stolpcev.

Menja strank so služila za številne izboljšave Multilift II. Ena od takšnih izboljšav je reža za sestavljanje na obeh straneh električnega dvižnega stolpca, ki je združljiv z RK – Rose+Krieger aluminijske profile, ki omogočajo montažo različnih dodatkov, kot dodatno okrepitev in podobno.

Pripravljen paket za vgradnjo

Podjetje RK – Rose+Krieger nudi dvižne stolpce v sinhroni verziji in prednastavljene za »Plug & Work« vgradnjo. Kompleten prednastavljen paket vsebuje dva Multilift II dvižna stolpca, kontrolno enoto Compact – e-3-EU, napajalni kabel, pokrove za profile in tudi dodatno ročno stikalo. Kupec na ta način dobi vse, kar potrebuje za postavitev delovnega mesta s silo dviga do 3.000 N in višino premika od 355 do 500 mm. Ploščata izvedba dodatno daje več uporabniškega prostora.

www.rk-rose-krieger.com

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!