Nova tlačna stikala serije »PLUS« in »PERFORMANCE«

Podjetja SUCO, eden od vodilnih svetovnih strokovnjakov na področju spremljanja tlaka, dopolnjuje svoj prodajni program z dvema popolnoma novima serijama izdelkov.

Elektronska tlačna stikala dosegajo veliko točnost (0,5 %). Histereza, ki jo nastavi uporabnik ali dobavitelj, je lahko zelo majhna ali zelo velika (2 do 95 % ali 1 do 99 %). Nastavitev je lahko mehanična z vijačnikom ali elektronska preko vgrajene tipkovnice. Izvedba je NO/NC. Električni izhodi: dva tranzistorska (vsak 1,4 A/PNP in en analogni 4–20 mA). Tlačni prenosniki – elektronski (oddajnik) nima tesnil, zato dosega visoko tesnost in je zelo primeren za pline, ki jih je težko tesniti. Za hidravliko je primeren zaradi visoke varnosti nadtlaka (do 1500 bar). Izhodni električni signali so tokovni (4–20 mA) ali napetostni (0– 10 V). Zaščita je IP67.

Sedaj pa podjetja SUCO, eden od vodilnih svetovnih strokovnjakov na področju monitoringa tlaka, dopolnjuje svoj prodajni program z dvema popolnoma novima serijama izdelkov.

Mehanska tlačna stikala dopolnjuje s serijo »PLUS«. To so stikala velikosti SW24 z dodatnimi inteligentnimi funkcijami. V verziji NC (normalno zaprta) in NO (normalno odprta) z integriranimi vtiči kot npr. DEUTSCH, AMP Superseal, M12 x 1 in drugih, lahko SUCO ponudi diagnostične funkcije (fail-safe) prepoznavanja kratkega stika in poškodbe vodnika, prenapetostno zaščito in aktivno zmanjšanje EMC emisij. Temperaturno nadzorovano preklapljanje, prikaz statusa preklopa z integriranim LED prikazom, kot tudi zaščita pred povečanim tokom bodo naslednje funkcije, ki bodo sledile v bližnji prihodnosti. 

Kot varnostni element ta že milijon krat dokazana tlačna stikala spremljajo na samo tlak v sistemu, ampak tudi druge specifične situacije sistema.

Poleg teh novih mehanski stikal je SUCO predstavil tudi novo linijo elektronskih tlačnih stikal in tlačnih prenosnikov – imenovanih »PERFORMANCE«. Ti elementi za merjenje tlaka so zasnovani na osnovi keramičnih senzorjev s tanko slojno tehnologijo. Celotna elektronika je razvita tako, da je lahko nameščena v ohišje mehanskih tlačnih stikal SW24 z integriranim vtičem.

Serija »Performance« je cenovno ugodna rešitev, ki je posledica avtomatizacije v proizvodnem procesu.

Tlačna stikala SUCO so uporabna za tekočine, pline in vakuum. Njegova zgradba je prilagojena vrsti medija in njegovim lastnostim. Isto velja za področje merjenja, ki sega od 0 do 400 oziroma največ 1000 barov statičnega tlaka. Dinamični tlak mora biti za 30 do 50 % nižji. Mehanični del stikala je izveden z membrano ali batom, na katerega deluje tlak medija. Električni del pa je izdelan kot NO, NC ali menjalno stikalo.

Izdelovalca tlačnih stikal SUCO v Sloveniji zastopa podjetje INOTEH d.o.o..

INO­TEH d. o. o.

K železnici 7, 2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!