Programiranje robotov z IEC 61131

Yaskawa je integrirala POWERLINK v robotski krmilnik DX200. Komunikacijski vmesnik POWERLINK je na voljo v najnovejšem robotskem  krmilniku DX200: Software MotoLogix omogoča enostavno in hitro integracijo robotov Motoman v avtomatizirano okolje uporabnikov B&R, Rockwell in drugih POWERLINK uporabnikov.

“Yaskawa ponuja veliko več kot samo možnost povezave robotskega krmilnika preko komunikacijskega vmesnika POWERLINK. MotoLogix omogoča programiranje in izdelavo personaliziranih aplikacij v okolju  IEC61131’’, razlaga Stefan Schönegger, direktor Ethernet Standardization Group EPSG. Čas zagona robotske celice je drastično zmanjšan, dosežena je visoka stopnja sinhronizacije.

Motologix združuje prednosti dveh visoko produktivnih sistemov: robotsko programiranje se izvaja direktno iz industrijskega krmilnika (PLC) in vključuje natančnost robotskega krmilnika (DX200). Robote Motoman se programira v okolju IEC 61131. Dvosmerna komunikacijska povezava vseh povezanih enot nudi veliko fleksibilnost saj jih poveže v skupen avtomatiziran sistem. Vsi potrebni podatki za upravljanje, nadzor in diagnostiko avtomatiziranega sistema so dostopni na skupnem nadzornem terminalu. Posebni nadzorni in krmilniški terminali za robota, ki bi jih pri klasični integraciji uporabili, postanejo s povezavo preko Powerlinka popolnoma nepotrebni.

‘’Ponosni smo, da lahko vsem uporabnikom POWERLINKA-a ponudimo enostaven način za integracijo robotov Motoman v njihove sisteme’’,  je povedal Bruno Schnekenburger, direktor robotske divizije Yaskawa Europe, ter poudaril ‘’to združuje dva svetova: priročno programiranje s PLC in visoko stopnjo linearne natančnosti in nadzora. Roboti Motoman so bili vedno sinonim za zanesljivost’’.

Visoko zmogljivi robotski krmilnik DX200

Robotski krmilnik DX200 s POWERLINK povezljivostjo se ponaša z novim BUS sistemom In integriranim varnostnim krmilnikom: functional safety control (FSC) of Category 3. Varnostni Krmilnik omogoča določitev 32 varnostnih delovnih območij, 16 različnih robotskih prijemal in hkratno izvajanje več pod-procesov za hkraten nadzor nad več skupnimi delovnimi območji človek-robot. Dotični varnostni standardi so vedno zagotovljeni. Z integracijo realno časovnega Ethernet POWERLINK-a pa je zagotovljena povezljivost s stroji s standardnimi protokoli izmenjave podatkov.

Yaskawa Slovenija d.o.o.

www.yaskawa.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!