Programiranje robotov z IEC 61131

Yaskawa je integrirala POWERLINK v robotski krmilnik DX200. Komunikacijski vmesnik POWERLINK je na voljo v najnovejšem robotskem  krmilniku DX200: Software MotoLogix omogoča enostavno in hitro integracijo robotov Motoman v avtomatizirano okolje uporabnikov B&R, Rockwell in drugih POWERLINK uporabnikov.

“Yaskawa ponuja veliko več kot samo možnost povezave robotskega krmilnika preko komunikacijskega vmesnika POWERLINK. MotoLogix omogoča programiranje in izdelavo personaliziranih aplikacij v okolju  IEC61131’’, razlaga Stefan Schönegger, direktor Ethernet Standardization Group EPSG. Čas zagona robotske celice je drastično zmanjšan, dosežena je visoka stopnja sinhronizacije.

Motologix združuje prednosti dveh visoko produktivnih sistemov: robotsko programiranje se izvaja direktno iz industrijskega krmilnika (PLC) in vključuje natančnost robotskega krmilnika (DX200). Robote Motoman se programira v okolju IEC 61131. Dvosmerna komunikacijska povezava vseh povezanih enot nudi veliko fleksibilnost saj jih poveže v skupen avtomatiziran sistem. Vsi potrebni podatki za upravljanje, nadzor in diagnostiko avtomatiziranega sistema so dostopni na skupnem nadzornem terminalu. Posebni nadzorni in krmilniški terminali za robota, ki bi jih pri klasični integraciji uporabili, postanejo s povezavo preko Powerlinka popolnoma nepotrebni.

‘’Ponosni smo, da lahko vsem uporabnikom POWERLINKA-a ponudimo enostaven način za integracijo robotov Motoman v njihove sisteme’’,  je povedal Bruno Schnekenburger, direktor robotske divizije Yaskawa Europe, ter poudaril ‘’to združuje dva svetova: priročno programiranje s PLC in visoko stopnjo linearne natančnosti in nadzora. Roboti Motoman so bili vedno sinonim za zanesljivost’’.

Visoko zmogljivi robotski krmilnik DX200

Robotski krmilnik DX200 s POWERLINK povezljivostjo se ponaša z novim BUS sistemom In integriranim varnostnim krmilnikom: functional safety control (FSC) of Category 3. Varnostni Krmilnik omogoča določitev 32 varnostnih delovnih območij, 16 različnih robotskih prijemal in hkratno izvajanje več pod-procesov za hkraten nadzor nad več skupnimi delovnimi območji človek-robot. Dotični varnostni standardi so vedno zagotovljeni. Z integracijo realno časovnega Ethernet POWERLINK-a pa je zagotovljena povezljivost s stroji s standardnimi protokoli izmenjave podatkov.

Yaskawa Slovenija d.o.o.

www.yaskawa.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!