DAIHEN VARSTROJ in industrija prihodnosti 4.0

V podjetju Daihen Varstroj se trudimo slediti aktualnim željam trga s hitro odzivnim izpolnjevanjem zahtev tudi na najzahtevnejšem tehnično-tehnološkem nivoju, ki ga narekuje pripravljenost za industrijo z oznako 4.0.

V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo spada najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov Welbee. Ti vsebujejo edinstven LSI procesor za krmiljenje, ki je razvit na osnovi 64-bitne nanotehnologije in omogoča številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja. Odzivnost omenjenega procesorja je 20 nanosekund, kar omogoča hiter prenos povratnih informacij iz obloka v varilni aparat. Ta prednost omogoča varilcem visoko stabilnost varilnega obloka, kljub odmikanju gorilnika od varjenca.

Standardizirani komunikacijski vmesniki, ki jih vsebujejo naši varilni aparati Welbee, omogočajo priključitev na industrijske sisteme z oznako 4.0. Tako aplikaciji Welding in Welder monitoring omogočata popolno kontrolo varilnega procesa in podajata informacije kako, kdaj in kaj se je dogajalo med samim varjenjem. Sledljivost teh podatkov omogoča izboljšanje kvalitete in produktivnosti varilnega procesa. Welbee varilni inverterji se ponašajo tudi z IT povezljivostjo, ki omogoča daljinsko kontrolo na android tablici ali prenos podatkov preko USB spominskega medija.

Na področju robotizacije IT povezljivost v kombinaciji z najnovejšo družino 7-osnih robotskih manipulatorjev omogoča WiTP brezžični upravljalni panel, ki dovoljuje brezžično programiranje in krmiljenje več robotov hkrati, dolgotrajno avtonomijo in prijazno uporabo.

Na tem področju je  potrebno izpostaviti še na novo razviti robotski laserski QF senzor, ki je namenjen hitremu in hkratnemu detektiranju dvo-dimenzionalnih deviacij in visoko natančnemu detektiranju razmika med pločevinami že od 0,2 mm naprej. Senzor lahko enostavno upravljamo preko standardnega učnega panela robota, kar omogoča preverjanje rezultatov v realnem času. Aplikacija Welding tracebilitiy omogoča sledljivost varilnih parametrov, njihovo natančno spremljanje, shranjevanje in tudi kasnejše preverjanje. Rezultati monitoringa se v povezavi z informacijami robotske operacije shranjujejo na osebnem računalniku, kjer ob morebitnem pojavu napake, sistem avtomatsko shrani podatke za natančno sledenje, uporabnik pa lahko na ta način preveri vse napake  na bazi različno nastavljenih pogojev tudi za nazaj. Med novosti, ki jih ponujamo,  sodi tudi Synchro Feed GMA varilna oprema. Gre za inovativni sistem High speed varjenja in varjenja z manj obrizgi, ki omogoča višje hitrosti po MAG postopku in varjenje z zaščitnim plinom CO2 (100%), kontrolirano zmanjšan vnos energije, odlično prevaritev in doseganje najvišje kvalitete zvarov.

Najnovejša družina 7-osnih robotov serije FD je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S), katerih glavne prednosti so, da omogočajo dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest, optimalnejše učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajanjem žice ali tandem proces), prav tako pa omogočajo večjo medsebojno bližino več robotov in s tem večjo fleksibilnost pri zasnovi robotskih celic. Kot novost smo pred kratkim predstavili visoko natančni robot FD-V20A, ki je bil razvit posebej za lasersko varjenje in rezanje, TIG varjenje ter plazemsko varjenje.

Smo »single source« ponudnik robotskih manipulatorjev, perifernih naprav, varilne opreme, vpenjalnih sistemov in senzorjev, kar je zaradi vedno kompleksnejših izdelkov in zahtev po hitri menjavi proizvodov, vsekakor naša velika prednost.

Daihen Varstroj

www.daihen-varstroj.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!