DAIHEN VARSTROJ in industrija prihodnosti 4.0

V podjetju Daihen Varstroj se trudimo slediti aktualnim željam trga s hitro odzivnim izpolnjevanjem zahtev tudi na najzahtevnejšem tehnično-tehnološkem nivoju, ki ga narekuje pripravljenost za industrijo z oznako 4.0.

V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo spada najnovejša generacija inverterskih varilnih izvorov Welbee. Ti vsebujejo edinstven LSI procesor za krmiljenje, ki je razvit na osnovi 64-bitne nanotehnologije in omogoča številne prednosti na področju ročnega in robotskega varjenja. Odzivnost omenjenega procesorja je 20 nanosekund, kar omogoča hiter prenos povratnih informacij iz obloka v varilni aparat. Ta prednost omogoča varilcem visoko stabilnost varilnega obloka, kljub odmikanju gorilnika od varjenca.

Standardizirani komunikacijski vmesniki, ki jih vsebujejo naši varilni aparati Welbee, omogočajo priključitev na industrijske sisteme z oznako 4.0. Tako aplikaciji Welding in Welder monitoring omogočata popolno kontrolo varilnega procesa in podajata informacije kako, kdaj in kaj se je dogajalo med samim varjenjem. Sledljivost teh podatkov omogoča izboljšanje kvalitete in produktivnosti varilnega procesa. Welbee varilni inverterji se ponašajo tudi z IT povezljivostjo, ki omogoča daljinsko kontrolo na android tablici ali prenos podatkov preko USB spominskega medija.

Na področju robotizacije IT povezljivost v kombinaciji z najnovejšo družino 7-osnih robotskih manipulatorjev omogoča WiTP brezžični upravljalni panel, ki dovoljuje brezžično programiranje in krmiljenje več robotov hkrati, dolgotrajno avtonomijo in prijazno uporabo.

Na tem področju je  potrebno izpostaviti še na novo razviti robotski laserski QF senzor, ki je namenjen hitremu in hkratnemu detektiranju dvo-dimenzionalnih deviacij in visoko natančnemu detektiranju razmika med pločevinami že od 0,2 mm naprej. Senzor lahko enostavno upravljamo preko standardnega učnega panela robota, kar omogoča preverjanje rezultatov v realnem času. Aplikacija Welding tracebilitiy omogoča sledljivost varilnih parametrov, njihovo natančno spremljanje, shranjevanje in tudi kasnejše preverjanje. Rezultati monitoringa se v povezavi z informacijami robotske operacije shranjujejo na osebnem računalniku, kjer ob morebitnem pojavu napake, sistem avtomatsko shrani podatke za natančno sledenje, uporabnik pa lahko na ta način preveri vse napake  na bazi različno nastavljenih pogojev tudi za nazaj. Med novosti, ki jih ponujamo,  sodi tudi Synchro Feed GMA varilna oprema. Gre za inovativni sistem High speed varjenja in varjenja z manj obrizgi, ki omogoča višje hitrosti po MAG postopku in varjenje z zaščitnim plinom CO2 (100%), kontrolirano zmanjšan vnos energije, odlično prevaritev in doseganje najvišje kvalitete zvarov.

Najnovejša družina 7-osnih robotov serije FD je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S), katerih glavne prednosti so, da omogočajo dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest, optimalnejše učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajanjem žice ali tandem proces), prav tako pa omogočajo večjo medsebojno bližino več robotov in s tem večjo fleksibilnost pri zasnovi robotskih celic. Kot novost smo pred kratkim predstavili visoko natančni robot FD-V20A, ki je bil razvit posebej za lasersko varjenje in rezanje, TIG varjenje ter plazemsko varjenje.

Smo »single source« ponudnik robotskih manipulatorjev, perifernih naprav, varilne opreme, vpenjalnih sistemov in senzorjev, kar je zaradi vedno kompleksnejših izdelkov in zahtev po hitri menjavi proizvodov, vsekakor naša velika prednost.

Daihen Varstroj

www.daihen-varstroj.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!