Zaščitite svojo opremo in aplikacije z brezprekinitvenim napajanjem

Brezprekinitveno DC/DC ali AC/AC napajanje.

Omron serije S8BA (DC/DC)

Predstavljamo vam Omronove enote serije S8BA, ki zagotavljajo neprekinjeno DC/DC napajanje (UPS), in so idealen protiukrep za zaščito industrijskih krmilnikov, industrijskih računalnikov (IPC) in industrijske opreme pred trenutnimi padci napetosti in izpadi elektrike. To je še zlasti pomembno za naprave, ki se izvažajo v države, kjer je pogost problem nestabilnega napajanja. UPS enota lahko pomeni bistven faktor pri delovanju in izgubo podatkov pri izpadu električne energije, saj zagotavlja potrebno energijo, da se sistem varno ustavi in shrani vse dragocene podatke oz. da uporabnik ponovno vzpostavi varno in stabilno oskrbo z električno energijo. Posamezna S8BA UPS enota z nazivno močjo 480 W zagotavlja 119 minut neprekinjenega enosmernega napajanja pri 20 W obremenitvi oz. 6 minut pri polni obremenitvi. Neprekinjeno napajanje je zagotovljeno tudi med menjavo baterij.

Današnji trendi težijo k zmanjšanju velikosti komponent in tudi to je bila smernica inženirjev pri zasnovi serije S8BA. Prejšnje UPS naprave so bile zajetne in so morale biti nameščene na spodnjem delu panela ali naprave, saj so bile pretežke in prevelike. S8BA enote je možno namestiti na DIN letev poleg ostalih komponent, saj so lahke (120 W model tehta samo 800 g). V primerjavi s klasičnimi svinčenimi (Pb) akumulatorji, kot jo ima večina UPS proizvodov na trgu, uporaba Li-ionskih baterij v S8BA pomeni, da lahko trajajo tudi do dvakrat dlje (pričakovana življenjska doba je do 10 let).

S8BA terminalni blok omogoča enostavno priključitev vhodov in izhodov. Poleg tega so S8BA enote opremljene s komunikacijskimi vmesniki USB in RS-232C in so združljive, ne samo z Omronovimi krmilniki, ampak tudi krmilniki ostalih proizvajalcev. Ustrezajo CE standardom in nosijo UL certifikat.

Omron serije BU_2RWL (AC/AC)

Omronova BU_2RWL serija je UPS enota, ki je zelo primerna za industrijsko opremo in vgrajene aplikacije, saj zagotavlja enofazno neprekinjeno AC/AC napajanje za napajalnike v primerih, ko je treba pred kratkotrajnimi padci napetosti ali izgubo napajanja varovati celoten sistem. UPS naprava je lahko postavljena zunaj panela in se uporablja kot samostojna naprava, uporabimo pa lahko tudi več enot, ki jih združimo v 19-palčni regal. Izhod BU_2RWL enot zagotavlja stalno izhodno napetost in izhodno frekvenco, ki je neodvisna od vhoda omrežnega napajanja. Naprava omogoča tudi zamenjavo baterij med delovanjem.

Delovanje naprave lahko spremljamo preko LCD zaslona, kar pomeni, da za upravljanje ni potreben dodaten računalnik, tudi v primeru začetne nastavitve. Ponuja standardni vhodno/izhodni terminal, USB, RS-232 ter zunanji daljinski signal za vklop in izklop. Tudi te enote so kompatibilne s krmilniki ostalih proizvajalcev.

Na voljo so moči do 3,5 kW na posamezno enoto. Posamezna enota zagotavlja do 660 minut neprekinjenega napajanja pri izhodni obremenitvi 20 W oz. do 5 minut pri polni izhodni obremenitvi. Pričakovana življenjska doba je 10 let, ustrezajo CE standardom in nosijo UL certifikat.

Miel, d.o.o.

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!