Radijsko daljinsko upravljanje

Pri pristopu k projektiranju in izdelavi varnostno zahtevnih aplikacij, oziroma pri modernizaciji ali obnovi, v skladu z zadnjim stanjem tehnike, je varnostni koncept bistvenega pomena pri izbiri in implementaciji ustrezne upravljavske opreme.

Oena tveganja, na osnovi katere se izdela varnostni koncept posamezne aplikacije ter izda ustrezen CE certifikat, je obveznost slehernega  projektanta pri izpolnjevanju zahtev iz področja varnosti. Zato je ustrezna izbira opreme, ki zadovoljuje predpisane varnostne zahteve, najbolj pomemben del projektiranja daljinskega radijskega upravljanja v industriji.

Podjetje Telem d.o.o. iz Maribora je ekskluzivni zastopnik podjetja Abitron G.m.b.H. (bivši Hetronic – 30 let razvoja in proizvodnje naprav daljinskega upravljanja) za področje bivše Jugoslavije. Pri zastopstvu vam ponuja profesionalno strokovno podporo, ter skupaj s stranko poišče cenovno in kakovostno  najbolj ugodno tehnično rešitev za vaše zahteve. Ponujamo najsodobnejše rešitve na področju daljinskega upravljanja naprav v industriji, gradbeništvu, kmetijstvu, še posebej v aplikacijah na področju dvižne tehnike, avtodvigalih, prehrambeni industriji, upravljanju hidravličnih sistemov, … Vsi proizvodi so certificirani, ter izpolnjujejo vse varnostne kategorije (nemški certifikacijski inštitut TÜV Rheinland AG).

Poleg same dobave sistemov radijskega upravljanja, vam ponujamo še možnost kompletne tehnične rešitve – projektantske implementacije v nov ali obstoječ sistem,  elektro montaže ter spuščanja v pogon.

Široka paleta izdelkov pokriva vse potrebe in zahteve pri izbiri ustreznih radijskih komand. Pri enostavnih aplikacijah z manjšim številom funkcij, ki so večinoma standardne, so možne tipske rešitve oddajnikov in sprejemnikov, ki so cenovno ugodne in relativno enostavne za uporabo. Tovrstni primeri so: vitla, manjši žerjavi s standardnimi funkcijami, standardne izvedbe avtodvigal, standardne izvedbe v hidravliki, …

Za bolj zahtevne aplikacije so na voljo radijske komande, ki se lahko prilagodijo glede na želje in zahteve stranke. Izdelki pokrivajo celoten nabor funkcij posamezne aplikacije, ne glede na zahtevnost in specifiko. Tovrstni standardni oddajniki so: EURO,  NOVA – Xl, GR na katerih je možno vgraditi veliko stikalne opreme (krmilne palice – joystick, tipke, lučke, potenciometri, preklopna večstopenjska stikala, stikala na ključ, LCD prikazovalniki, …). Sprejemnik radijskih komand se izdela na osnovi zahtev stranke. Možna je relejska izvedba, komunikacija preko Profibus protokola, CAN – Bus, Devicenet, RS 232, RS 485, Profinet, Ethernet IP, Modbus TCP.

 Telem d.o.o.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!