V svet mehatronike s popolno rešitvijo SOLIDWORKS-a in 3D tiska

Podjetje IB-CADDY D.O.O. je certificiran zastopnik SOLIDWORKS programske opreme, ki je verjetno ni potrebno posebej predstavljati. Strokovni javnosti je rešitev večinoma poznana kot vrhunsko orodje za 3D konstruiranje. Z nadgradnjo na ostale module pa omogoča celovit proces popolne integracije načrtovanja, od analiznih orodij za simulacije do upravljanja s produktnimi podatki podjetja, …

Tokrat podajamo informacijo o popolni rešitvi na področju mehatronike, integracije različnih disciplin v enotnem okolju, kar dvigne izdelavo projektne dokumentacije na povsem drug nivo.

Mehatronika danes predstavlja jedro sodobnega inženirstva, saj je interdisciplinarna inženirska disciplina, ki sinergijsko združuje strojništvo, elektrotehniko z elektroniko in inteligentno računalniško vodenje pri postopkih načrtovanja in izdelave kompleksnih industrijskih izdelkov in procesov, torej mehatronskih sistemov kot so robotski sistemi, hibridni in električni avtomobili, biomedicinske naprave, pa tudi inteligentni izdelki široke potrošnje in zabavne elektronike ter sofisticirane moderne igrače.

Programsko orodje SOLIDWORKS s svojo celovitostjo ponuja zajem popolne rešitve. Nudi racionalizacijo razvojnega procesa v enotnem večuporabniškem okolju od strojnega konstruiranja ter CAM obdelave, elektrotehniškega načrtovanja ter elektronike, testiranja izdelka – simulacije, enostavne priprave tehnične dokumentacije – priročnikov ter animacij, do upravljanja celotnega življenjskega cikla projekta ter projektne dokumentacije s PDM sistemom.

V tem času je povezljivost med različnimi disciplinami znotraj organizacije nuja in to omogoča ekipi hitrejše, popolnejše, predvsem pa natančnejše rezultate. Cilj, privarčevati v denarju in času pa je v enotnem, združenem SOLIDWORKS okolju neizbežen.

Celovita rešitev

Profesionalno konstrukcijsko 3D-CAD orodje ima neposredno integriran vmesnik za projektiranje elektronike, PCBWorks by Altium oz. po novem SOLIDWORKS PCB, kar omogoča realno-časovne spremembe, ki jih mora skozi zgodovino sprememb potrditi tako inženir elektronike kakor tudi strojno-industrijski oblikovalec.

SOLIDWORKS Electrical omogoča projektiranje elektrotehnike višjega napetostnega nivoja v 2D in 3D okolju. Predhodno tiskano vezje v ohišju lahko neposredno uporabimo kot elektrotehniški simbol, ki ga priključimo na ustrezno napetost ter primerno postavimo v prostor (stroj/napravo). Z gotovostjo trdimo, da s predstavljeno rešitvijo lahko ponudimo kakovosten, natančen, predvsem pa hiter način projektiranja, saj so varnostni mehanizmi (preverjanje kratkega stika, preračuni padcev napetosti, itd.) v programu že kar nekako samoumevni.

Vsekakor naj omenimo testiranje izdelka s simulacijskimi moduli omenjene rešitve, od linearnih simulacij do nelinearne dinamike sestavov, komponent in nenazadnje vse do Electronic Cooling preverjanja elektronskih vezij do stikalnih omar večjih napetostnih oz. tokovnih obremenitev.

Kontrolo, nadzor, predvsem pa boljšo organizacijo celotnega procesa izdelave projektne dokumentacije pa rešuje SOLIDWORKS PDM sistem, ki nenazadnje nudi tudi varen dostop in shranjevanje podatkov, enostavno sledenje sprememb oziroma enostavno projektno vodenje.

Nadgradnja celovitega programskega orodja s 3D tiskom

Bistvenega pomena prototipa ali končnega izdelka so kvaliteta, natančnost, vzdržljivost, izbira različnih materialov, barve in predvsem nadaljnje možnosti.

IB-CADDY D.O.O. ponuja tudi 3D tiskalnike z različnimi tehnologijami 3D tiska:

  • Barvno tiskanje na osnovi prahu
  • Zelo natančno tiskanje s plastiko
  • Tiskanje z voskom
  • Več-materialni 3D tisk
  • Mikro stereolitografija
  • Dentalni 3D tisk
  • Tiskanje z nylonom z dodanim karbonom, kevlarjem ali steklenimi vlakni

 IB-CADDY  D.O.O.

www.ib-caddy.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!