ThingMaker kot 3D tiskalnik

View-Master ni edina igrača za otroke, ki jo je Mattel ponovno oživel. Originalni ThingMaker je zabaval otroke pred pol stoletja z izdelavo svojih igrač.

Sdaj pa bo ponovno obujen kot preprost 3D tiskalnik, katerega bodo lahko otroci uporabljali doma in brez nevarnosti. Pripadajoča programska oprema naj bi otrokom omogočila preprosto tiskanje preko WiFi omrežja. Dostopen naj bi bil do 15. oktobra letos in cena naj nebi presegala 300 $ na drugi strani luže.

Naprava ne izgleda nič drugače, kot klasični 3D tiskalnik, olepšan in brez ostrih robov s katerimi bi se otroci lahko poškodovali. Za varnost otroških rok je poskrbljeno tudi z drugimi varnostnimi sistemi. Tiskalni prostor je zaprt s steklom, ki se med tiskom samodejno zaklene. Vseeno pa je možno proces opazovati skozi isto prozorno zaščito. Tudi tiskalna glava se po koncu tiska umakne in skrije, da se je otrok ponesreči ne dotakne, saj je še vedno vroča. Tako lahko brez težav in možnosti nezgode vzamemo plastično igračko iz tiskalnika. Ta naprava se zdi primerna za otroke stare manj kot 10 let, ampak proizvajalec se želi zavarovati pred nezaželeno odgovornostjo in zato je izdelek označil primeren za otroke stare nad 13 let. Verjetno pa ga bodo starši veliko mlajših otrok prinesli domov zaradi preprostosti, cenovne dostopnosti, uporabne vrednosti in spodbujanja inovativnosti pri otrocih.

V prejšnjem stoletju je igrača, ki je nosila isto ime, pravzaprav bila komplet termoplastov in modelov za vlivanje. Ustvariti je bilo mogoče plazilce, rože ali kakršnokoli igračo, za katero so izdelali kalup. Sedaj v digitalni dobi pa so si zamislili izdelavo igrač primerno 21. stoletju, tako da potiskajo meje domišljijske igre in dajo družinam neskončno možnosti za izdelavo igrač. Tiskanine bi se izdelovale iz PLA plastike, čeprav se še ne ve v kakšnih barvah bodo koluti dostopni. Preizkušajo pa tudi možnosti z mehkimi plastikami in fotosenzibilnimi na UV svetlobo. Čas tiskanja naj bi bil od 30 min za manjše igrače in do 10 ur za večje, zelo podobno kot namizni 3D tiskalniki. Deli igrač se po končanem tisku sestavijo skupaj s členki v obliki kroglice in jamice. Tako se lahko tudi domišljijski junaki nemoteno premikajo.

www.thingmaker.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!