Novi Kawasaki-jevi roboti za varjenje

Biti zgolj zelo dober še ne pomeni ultimativen – v tem duhu razvija Kawasaki Robotics rešitve na zahtevnem trgu že od leta 1969. S tem pristopom so razvili tudi novega robota za varjenje po MIG/MAG postopku z oznako BA006N.

Kawasaki robot za varjenje BA006N ima priložnost in vse možnosti, da postane uspešnica na zelo konkurenčnemu svetovnem trgu varjenja. Z optimiziranim iztegom (1445 mm) in nosilnostjo (6 kg) dosega rekordne rezultate na številnih aplikacijah varjenja. Zaradi svoje okretnosti deluje kot izkušen, nezahteven delavec, tako v majhni varilski celici kot pri operacijah varjenja v avtomobilski industriji. Tam še posebej pride do izraza hitrost in doseg robotske roke.

Prvi uporabniki so navdušeni nad kompaktnostjo robota BA006N. Njegova velika prednost pred konkurenco je v posej zasnovanih kanalih, skozi katere namestimo vodnike za varilsko roko.

Postavitev kanala je sodobna, domiselna Kawasaki-jeva konstrukcijska rešitev. Zaščiteni varilni vodniki, podatkovna baza vgrajena v robotu in številne druge lastnosti zelo poenostavijo delovni proces in proces priprave. Prav tako uporabniki cenijo čiste linije, enostavno servisiranje varilnega paketa in dobro dostopnost do obdelovancev.

In kar je še posebej pomembno, robot BA006N ima zelo dostopno, konkurenčno ceno. Po njemu radi posegajo tako sistemski integratorji kot kupci. Kawasaki z novim BA006N izpolnjuje in presega pričakovanja uporabnikov.

BTS Company d.o.o.

Bratislavska 5, SI-1000 Ljubljana

Tel: 00386 1 58 41 400

www.bts-company.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!