Novi Kawasaki-jevi roboti za varjenje

Biti zgolj zelo dober še ne pomeni ultimativen – v tem duhu razvija Kawasaki Robotics rešitve na zahtevnem trgu že od leta 1969. S tem pristopom so razvili tudi novega robota za varjenje po MIG/MAG postopku z oznako BA006N.

Kawasaki robot za varjenje BA006N ima priložnost in vse možnosti, da postane uspešnica na zelo konkurenčnemu svetovnem trgu varjenja. Z optimiziranim iztegom (1445 mm) in nosilnostjo (6 kg) dosega rekordne rezultate na številnih aplikacijah varjenja. Zaradi svoje okretnosti deluje kot izkušen, nezahteven delavec, tako v majhni varilski celici kot pri operacijah varjenja v avtomobilski industriji. Tam še posebej pride do izraza hitrost in doseg robotske roke.

Prvi uporabniki so navdušeni nad kompaktnostjo robota BA006N. Njegova velika prednost pred konkurenco je v posej zasnovanih kanalih, skozi katere namestimo vodnike za varilsko roko.

Postavitev kanala je sodobna, domiselna Kawasaki-jeva konstrukcijska rešitev. Zaščiteni varilni vodniki, podatkovna baza vgrajena v robotu in številne druge lastnosti zelo poenostavijo delovni proces in proces priprave. Prav tako uporabniki cenijo čiste linije, enostavno servisiranje varilnega paketa in dobro dostopnost do obdelovancev.

In kar je še posebej pomembno, robot BA006N ima zelo dostopno, konkurenčno ceno. Po njemu radi posegajo tako sistemski integratorji kot kupci. Kawasaki z novim BA006N izpolnjuje in presega pričakovanja uporabnikov.

BTS Company d.o.o.

Bratislavska 5, SI-1000 Ljubljana

Tel: 00386 1 58 41 400

www.bts-company.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!