Hidroelektrarna Brežice – elektro dela na hidromehanski opremi

Podjetje Telem nadaljuje z aktivnostmi na področju hidromehanske opreme in s tem krepitvijo referenc. Tako v septembru 2016 planiramo zaključek in primopredajo del in vgrajene opreme na trenutno največjem gradbišču na področju energetike v Sloveniji – Hidroelektrarni Brežice.

Področje projektiranja in izvedba upravljanja s hidromehansko opremo se z vsakim novim projektom izpopolnjuje in nadgrajuje. Na Hidroelektrarni Brežice, ki je v zaključni fazi izgradnje, smo izvedli storitev projektiranja, dobave in montaže elektro avtomatizacijske opreme, testiranja in spuščanja v pogon sistema upravljanja prelivnih elementov, ki predstavljajo varnostno najbolj pomemben del hidroelektrarne.

Pri tem smo ponudili najsodobnejše rešitve s področja naprednih PLC krmilnikov, ter komunikacijskih povezav med posameznimi krmilnimi enotami. Novost predstavlja uporaba S7-400H visokozmogljivega krmilnika, ki se prvič pojavlja v savski verigi elektrarn, kot krmilnik za upravljanje posameznih prelivnih polj. S tem je varnost in zanesljivost delovanja krmilno – zaščitnega sistema vodenja in upravljanja prelivnih elementov dvignjena na najvišji tehnološki nivo.

S tovrstnimi rešitvami želi podjetje Telem ponuditi globalnemu trgu kvalitetne storitve, primerljive z najvišjimi svetovnimi standardi na področju upravljanja hidromehanske opreme v hidroenergetiki.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!