Hidroelektrarna Brežice – elektro dela na hidromehanski opremi

Podjetje Telem nadaljuje z aktivnostmi na področju hidromehanske opreme in s tem krepitvijo referenc. Tako v septembru 2016 planiramo zaključek in primopredajo del in vgrajene opreme na trenutno največjem gradbišču na področju energetike v Sloveniji – Hidroelektrarni Brežice.

Področje projektiranja in izvedba upravljanja s hidromehansko opremo se z vsakim novim projektom izpopolnjuje in nadgrajuje. Na Hidroelektrarni Brežice, ki je v zaključni fazi izgradnje, smo izvedli storitev projektiranja, dobave in montaže elektro avtomatizacijske opreme, testiranja in spuščanja v pogon sistema upravljanja prelivnih elementov, ki predstavljajo varnostno najbolj pomemben del hidroelektrarne.

Pri tem smo ponudili najsodobnejše rešitve s področja naprednih PLC krmilnikov, ter komunikacijskih povezav med posameznimi krmilnimi enotami. Novost predstavlja uporaba S7-400H visokozmogljivega krmilnika, ki se prvič pojavlja v savski verigi elektrarn, kot krmilnik za upravljanje posameznih prelivnih polj. S tem je varnost in zanesljivost delovanja krmilno – zaščitnega sistema vodenja in upravljanja prelivnih elementov dvignjena na najvišji tehnološki nivo.

S tovrstnimi rešitvami želi podjetje Telem ponuditi globalnemu trgu kvalitetne storitve, primerljive z najvišjimi svetovnimi standardi na področju upravljanja hidromehanske opreme v hidroenergetiki.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!