Hidroelektrarna Brežice – elektro dela na hidromehanski opremi

Podjetje Telem nadaljuje z aktivnostmi na področju hidromehanske opreme in s tem krepitvijo referenc. Tako v septembru 2016 planiramo zaključek in primopredajo del in vgrajene opreme na trenutno največjem gradbišču na področju energetike v Sloveniji – Hidroelektrarni Brežice.

Področje projektiranja in izvedba upravljanja s hidromehansko opremo se z vsakim novim projektom izpopolnjuje in nadgrajuje. Na Hidroelektrarni Brežice, ki je v zaključni fazi izgradnje, smo izvedli storitev projektiranja, dobave in montaže elektro avtomatizacijske opreme, testiranja in spuščanja v pogon sistema upravljanja prelivnih elementov, ki predstavljajo varnostno najbolj pomemben del hidroelektrarne.

Pri tem smo ponudili najsodobnejše rešitve s področja naprednih PLC krmilnikov, ter komunikacijskih povezav med posameznimi krmilnimi enotami. Novost predstavlja uporaba S7-400H visokozmogljivega krmilnika, ki se prvič pojavlja v savski verigi elektrarn, kot krmilnik za upravljanje posameznih prelivnih polj. S tem je varnost in zanesljivost delovanja krmilno – zaščitnega sistema vodenja in upravljanja prelivnih elementov dvignjena na najvišji tehnološki nivo.

S tovrstnimi rešitvami želi podjetje Telem ponuditi globalnemu trgu kvalitetne storitve, primerljive z najvišjimi svetovnimi standardi na področju upravljanja hidromehanske opreme v hidroenergetiki.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!