Hidroelektrarna Brežice – elektro dela na hidromehanski opremi

Podjetje Telem nadaljuje z aktivnostmi na področju hidromehanske opreme in s tem krepitvijo referenc. Tako v septembru 2016 planiramo zaključek in primopredajo del in vgrajene opreme na trenutno največjem gradbišču na področju energetike v Sloveniji – Hidroelektrarni Brežice.

Področje projektiranja in izvedba upravljanja s hidromehansko opremo se z vsakim novim projektom izpopolnjuje in nadgrajuje. Na Hidroelektrarni Brežice, ki je v zaključni fazi izgradnje, smo izvedli storitev projektiranja, dobave in montaže elektro avtomatizacijske opreme, testiranja in spuščanja v pogon sistema upravljanja prelivnih elementov, ki predstavljajo varnostno najbolj pomemben del hidroelektrarne.

Pri tem smo ponudili najsodobnejše rešitve s področja naprednih PLC krmilnikov, ter komunikacijskih povezav med posameznimi krmilnimi enotami. Novost predstavlja uporaba S7-400H visokozmogljivega krmilnika, ki se prvič pojavlja v savski verigi elektrarn, kot krmilnik za upravljanje posameznih prelivnih polj. S tem je varnost in zanesljivost delovanja krmilno – zaščitnega sistema vodenja in upravljanja prelivnih elementov dvignjena na najvišji tehnološki nivo.

S tovrstnimi rešitvami želi podjetje Telem ponuditi globalnemu trgu kvalitetne storitve, primerljive z najvišjimi svetovnimi standardi na področju upravljanja hidromehanske opreme v hidroenergetiki.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!