Releji proizvajalca Finder S.p.A.

Podjetje Marchiol d.o.o. je distributer izdelkov proizvajalca Finder S.p.A. za Slovenijo. Proizvode Finder, ki se uporabljajo v avtomatizaciji, vzdrževanju v industriji in strojegradnji, poznamo po lastnostih, kot sta zanesljivost in kakovost.

Na slovenskem tržišču so se uveljavili predvsem minireleji serije 40.52, fotoreleji serije 11.31 in regulatorji za razsvetljavo serije 15.91.

Finderjeva serija 39 MasterINTERFACE je na novo oblikovan ultra-tanek (širina samo 6.2 mm) vmesnik, ki vsebuje elemente v 5 različnih izvedbah, primernih za povezovanje z avtomatskimi sistemi pod PLC nadzorom.

MasterINTERFACE releji s kratkim opisom:

  • MasterBASIC rele zagotavlja univerzalno uporabo.
  • MasterPLUS rele v kategoriji 6.2 mm širine poleg vseh značilnosti “MasterBASIC” modela omogoča dodatno izhodno zaščito z zamenljivo varovalko. Osnovna funkcija je varovanje relejnega izhoda pred previsokim tokom ali naključnim kratkim stikom. Varovalko (5x20mm) se zamenja z izvlekom iz nosilca.
  • MasterINPUT in MasterOUTPUT omogočata znaten prihranek časa za povezave v aplikacijah, kjer je potreben samo en kontakt. Ti modeli omogočajo neposredno povezavo z vmesnikom brez uporabe dodatnih sponk in tako porabimo manj prostora. Tip MasterINPUT nosi glavno vlogo pri povezovanju med pomožnimi kontakti, senzorji, stikali in PLC, medtem ko je MasterOUTPUT primeren za povezavo med PLC in tuljavami pomožnih relejev, motorjev in elektromagnetnih ventilov.
  • Tip MasterTIMER je, kot že ime pove, večfunkcijski časovni rele.

Vseh pet modelov je na voljo v dveh različicah relejev, in sicer elektromehanski rele z enim preklopnim kontaktom (6A) in Solid state rele z 2A kontaktom na napetosti 24V DC.

Marchiol d.o.o.

Kromberk , Industrijska cesta 05

5000 NOVA GORICA

Tel: 05/33-13-100

www.marchiol.si

www.findernet.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!