Eden za vse – doziranje, polnjenje, pakiranje – Siwarex WP251

Na voljo je nov modul za tehtanje, ki je zelo enostaven za uporabo in hkrati primeren tudi za bolj zahtevne aplikacije.

Siwarex WP251 je kompaktni tehnološki modul nove generacije modulov za tehtanje, ki omogočajo kontrolo hitrega tehtanja ter natančnega in točnega doziranja. Proces doziranja in polnjenja lahko kontrolira popolnoma avtonomno preko digitalnih izhodov. Maksimalno natančnost lahko dosegamo, ker je proces tehtanja kontroliran neodvisno od krmilnika in trajanja njegovega cikla.

Vse kar ta kompaktni tehnološki modul potrebuje za zagon procesa so nastavitve. Zagon in kalibracija sta možna s pomočjo zaslona na dotik brez programiranja zahvaljujoč funkcijskim blokom, ki omogočajo dostop do vseh parametrov Siwarexa WP251. Na voljo je primer uporabe “ready-for-use”, ki nam priskrbi vse podatke, kalibracijske možnosti in obsega delovanja brez dodatnega programiranja.

Siwarex WP251 je del družine krmilnikov Simatic S7-1200 in je tako tudi integriran v inženirsko okolje TIA Portal. V povezavi s krmilniki S7-1200 je možno ustvariti programabilne, fleksibilne in zmogljive sisteme za tehtanje, ki odgovarjajo poljubnim zahtevam. WP251 lahko uporabljamo tudi brez krmilnika. Za lažjo povezavo z drugimi sistemi sta na voljo že vgrajena vmesnika modbus RTU in TCP/IP.

Programsko orodje Siwatool V7 razpolaga z nastavitvami tehtnic brez kakršnekoli uporabe Simatic orodij. Med drugim lahko določamo parametre, kalibriramo tehtnice, testiramo, shranjujemo in analiziramo zaporedje tehtanj.

Funkcija sledljivosti nam omogoča nadaljnjo optimizacijo zaporedij tehtanja. Zabeležene vrednosti se lahko prikaže in analizira z uporabo Siwatool V7 in MS Excela.

Prednosti Siwarex WP251:

  • enotna struktura in univerzalna komunikacija preko integracije v Simatic S7-1200
  • vgrajeni štirje digitalni vhodi, štirje digitalni izhodi in en analogni izhod
  • delovanje tudi brez krmilnika Simatic
  • direktna povezava z zaslonom na dotik preko Etherneta
  • fleksibilne povezave na različne avtomatizacijske sisteme preko vmesnika modbus RTU ali TCP/IP
  • meritve teže in sil z visoko resolucijo 100/120 Hz do +/- štiri milijone delcev in natančnostjo 0.05%
  • enostavna kalibracija in nastavitve z uporabo Siwatool V7 preko Etherneta

Več informacij na spletu: siemens.com/siwarexwp251

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!