Toyota je izbrala tehnologijo EtherCAT

Podjetje Toyota Motor Corporation je za svojo tehnologijo za industrijski Ethernet izbralo tehnologijo EtherCAT in jo bo odslej uporabljalo kot osnovo za svoje nove tovarne po vsem svetu. To izjavo za ves svet je Morihiko Ohkura, generalni direktor oddelka za proizvodnjo, inženiring in inovacije v podjetju Toyota Motor Corporation, dal med tiskovno konferenco skupine EtherCAT Technology Group (ETG) na Hannovrskem sejmu 2016.

Ohkura razlaga: »Z veseljem najavljam, da bomo v podjetju Toyota Motor Corporation pri gradnji novih tovarn po vsem svetu uporabljali tehnologijo EtherCAT. Izvedli smo temeljite analize in ocene, s katerimi smo primerjali različne industrijske tehnologije Ethernet. Verjamem, da bosta zmogljivost, determinizem in preprosto ožičenje tehnologije EtherCAT skupaj z njeno odprtostjo najboljša kombinacija za potrebe podjetja Toyota pri razvoju proizvodnih sistemov po konceptih industrijskega interneta stvari (Industrial IoT).«

EtherCAT je tudi ključni del nove strategije uvedbe interneta stvari v podjetju Toyota: »Za nemoteno uvedbo novega koncepta interneta stvari v svoje tovarne je izredno pomembno, da imamo možnost pravočasno dobiti dovolj sestavnih delov za sisteme EtherCAT. Zaradi tega svoje dobavitelje pozivamo k izdelavi kakovostnih sestavnih delov za sisteme EtherCAT s konkurenčno ceno. Marca 2016 sem podobno novico sporočil našim krajevnim dobaviteljem, tukaj na Hannovrskem sejmu pa želim izkoristiti to priložnost in naše načrte razkriti našim dobaviteljem po vsem svetu.« Ohkura je ob tem poudaril, da je podjetje Toyota pripravljeno prevzeti dejavno vlogo v skupini EtherCAT Technology Group: »Od skupine ETG pričakujem, da nas bo podpirala, ko si bomo prizadevali postati eden vodilnih uporabnikov tehnologije ETG v industriji. Prepričan sem, da nam bo z dejavnim gojenjem skupnosti podpornikov tehnologije EtherCAT uspelo zagotoviti nemoten prehod s trenutne tehnologije.«

EtherCAT Technology Group

Ostendstraße 196

90482 Nuremberg, Nemčija

Tel.: +49 (911) 5 40 56 226

Faks: +49 (911) 5 40 56 29

www.ethercat.org/press

www.ethercat.org

 Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

 

 

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!