Toyota je izbrala tehnologijo EtherCAT

Podjetje Toyota Motor Corporation je za svojo tehnologijo za industrijski Ethernet izbralo tehnologijo EtherCAT in jo bo odslej uporabljalo kot osnovo za svoje nove tovarne po vsem svetu. To izjavo za ves svet je Morihiko Ohkura, generalni direktor oddelka za proizvodnjo, inženiring in inovacije v podjetju Toyota Motor Corporation, dal med tiskovno konferenco skupine EtherCAT Technology Group (ETG) na Hannovrskem sejmu 2016.

Ohkura razlaga: »Z veseljem najavljam, da bomo v podjetju Toyota Motor Corporation pri gradnji novih tovarn po vsem svetu uporabljali tehnologijo EtherCAT. Izvedli smo temeljite analize in ocene, s katerimi smo primerjali različne industrijske tehnologije Ethernet. Verjamem, da bosta zmogljivost, determinizem in preprosto ožičenje tehnologije EtherCAT skupaj z njeno odprtostjo najboljša kombinacija za potrebe podjetja Toyota pri razvoju proizvodnih sistemov po konceptih industrijskega interneta stvari (Industrial IoT).«

EtherCAT je tudi ključni del nove strategije uvedbe interneta stvari v podjetju Toyota: »Za nemoteno uvedbo novega koncepta interneta stvari v svoje tovarne je izredno pomembno, da imamo možnost pravočasno dobiti dovolj sestavnih delov za sisteme EtherCAT. Zaradi tega svoje dobavitelje pozivamo k izdelavi kakovostnih sestavnih delov za sisteme EtherCAT s konkurenčno ceno. Marca 2016 sem podobno novico sporočil našim krajevnim dobaviteljem, tukaj na Hannovrskem sejmu pa želim izkoristiti to priložnost in naše načrte razkriti našim dobaviteljem po vsem svetu.« Ohkura je ob tem poudaril, da je podjetje Toyota pripravljeno prevzeti dejavno vlogo v skupini EtherCAT Technology Group: »Od skupine ETG pričakujem, da nas bo podpirala, ko si bomo prizadevali postati eden vodilnih uporabnikov tehnologije ETG v industriji. Prepričan sem, da nam bo z dejavnim gojenjem skupnosti podpornikov tehnologije EtherCAT uspelo zagotoviti nemoten prehod s trenutne tehnologije.«

EtherCAT Technology Group

Ostendstraße 196

90482 Nuremberg, Nemčija

Tel.: +49 (911) 5 40 56 226

Faks: +49 (911) 5 40 56 29

www.ethercat.org/press

www.ethercat.org

 Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

 

 

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!