INEA RBT Dnevi avtomatizacije 2016

4. oktobra letos je podjetje INEARBT že petič zapored organiziralo dogodek »Dnevi avtomatizacije«, ki se ga je res vredno udeležiti.

Poleg tega, da so nam predstavili določene nove izdelke proizvajalca Mitsubishi Electric, je bila rdeča nit letošnjega dogodka »Dnevi avtomatizacije« Industrija 4.0, ki resnično pomeni eno izmed pomembnejših industrijskih revolucij.

Roboti in robotizacija procesov sta nam vse bolj cenovno dostopna, sodobne IT rešitve pa omogočajo hitro medsebojno komunikacijo med več roboti znotraj nekega procesa. Vse to bo skupaj z usmeritvami »Industrije 4.0« v prihodnosti prav gotovo pomembno vplivalo na način proizvodnje, ter vlogo in položaj človeka znotraj nekega procesa.

Industrija 4.0 je združila mehatroniko, elektroniko in splet v močno vodilo s ciljem imeti v proizvodnji prilagodljive inteligentne naprave, ki bodo med seboj povezane prek Interneta in, ki bodo znale zbirati in arhivirati določene parametre v proizvodnji za takojšnjo obdelavo v realnem času in za kasnejšo obdelavo, saj bodo osnova za različne analize. Na podlagi rezultatov teh analiz pa se bodo lahko izvajale različne aktivnosti, na primer za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti.

Industrija bo morala v prihodnje imeti svoje proizvodne zmogljivosti izjemno prilagodljive, da bo z raznolikostjo svojih proizvodov in relativno majhnimi vlaganji lahko konkurenčna na trgu podobnih izdelkov in Industrija 4.0 je temelj, na katerem bo to mogoče zgraditi in takšne cilje tudi uresničiti. Mitsubishi Electric je eden od šestih največjih svetovnih proizvajalcev robotov, v razredu srednjih robotov (manipulirajo z bremeni do 20 kg) pa so sploh vodilni svetovni proizvajalec. In ravno roboti bodo ključni gradniki v avtomatiziranih proizvodnjah, kjer bo potrebna hitra prilagodljivost glede na potrebe in zahteve kupcev, splet pa kot komunikacijski kanal za izmenjavo in arhiviranje podatkov, skratka povezava, ki med drugim seveda omogoča tudi to, da lahko vse spremembe in prilagoditve njihovega delovanja opravimo tudi na daljavo. Mitsubishi ima že vgrajeno odlično osnovo za medsebojno komunikacijo, platformo IQ , ki sicer ni novost, ima pa že v tem trenutku takšne lastnosti, da ob njej prilagoditev Industriji 4.0 prav gotovo ne bo boleča!

AX elektronika d.o.o.

www.svet-el.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!