SOLIDWORKS PCB in SOLIDWORKS PCB Connector za Altium Designer

Vsak inženir, ki sodeluje na projektu, kjer se povezujeta mehanika in elektronika, pozna težave pri uspešni povezavi dveh zelo različnih razvojnih ciklov. Slabo povezani ekipi razvoj izdelka podaljšata, podražita in zahtevata davek na dobri volji inženirjev.

To je vedno bolj evidentno na današnjem trgu, kjer so boljši, lepši in kompleksnejši izdelki nujni za preživetje in uspešno delovanje podjetja. Ta problem je še bolj pereč, ker vedno redkeje najdemo mehanske projekte, ki ne vključujejo tiskanih vezij. Kot posledica slabe povezave različnih razvojnih ekip, podjetja v razvojni fazi izdelajo več dragih prototipov kot je potrebno.

SOLIDWORKS in Altium

Razvojne ekipe so do sedaj uporabljale nezanesljive metode komuniciranja. Sem spada izmenjevanje podatkov po elektronski pošti, po papirnatih listkih, s STEP modeli,… Vodilni v podjetjih, ki izdelujejo inženirska CAD orodja, se zavedajo da obstaja težava. Z namenom izboljšave komunikacije med mehanskimi in elektronskimi ekipami sta SOLIDWORKS in Altium, dve vodilni podjetji na mehanskem in elektronskem CAD področju, pripravila dva produkta, ki naslavljata prej omenjene težave.

Omenjena produkta sta SOLIDWORKS PCB in SOLIDWORKS PCB Connector. Oba sta zgrajena na več kot 25 letnih izkušnjah podjetij Altium in SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS PCB

SOLIDWORKS PCB je orodje za načrtovanje tiskanih vezij. Uporabniško okolje je zelo preprosto za uporabo, delotok in orodja pa bodo dobro poznana vsakemu uporabniku, ki ima izkušnje s programom Altium Designer. Najbolj zanimiv del programa SOLIDWORKS PCB pa je sodelovanje s SOLIDWORKS 3D CAD programom. SOLIDWORKS in SOLIDWORKS PCB lahko sodelujeta na način, da v SOLIDWORKS uvozimo vezje in komponente izdelane v SOLIDWORKS PCB, po potrebi pa lahko v 3D CAD okolju spreminjamo obliko plošče, pozicije komponent in dodajamo, spreminjamo in odstranjujemo luknje v plošči. Vse spremembe pa seveda lahko pošljemo nazaj v SOLIDWORKS PCB. Tako lahko hitro izmenjujemo podatke med mehanskim in elektronskim delom projekta.

IB-CADDY d.o.o.

Dunajska cesta 106

1000 Ljubljana

Tel.: (01) 566 12 55

www.ib-caddy.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!