DAIHEN VARSTROJ nudi širok nabor rešitev v robotizaciji

DAIHEN VARSTROJ kot del DAIHEN CORPORATION je enovit (t.i. sigle source) ponudnik varilne opreme, robotskih manipulatorjev, robotskih perifernih naprav, vpenjalnih sistemov in senzorjev ter opreme za CNC rezanje kovin.

Ker prihaja razvoj vseh teh rešitev iz znanja, ki je zbrano v eni korporaciji, je medsebojna povezljivost in sinergija različnih tehnologij na visoki stopnji. To v razmerah, ko so rešitve s področja varjenja, rezanja in robotizacije čedalje bolj kompleksne, razvoj pa čedalje hitrejši, pomeni veliko prednost za kupca.

V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo sodi najnovejša generacija 7-osnih robotov serije FD, ki je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S). Njihove glavne prednosti so:

  • dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest;
  • bolj optimalno učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajanjem žice ali tandem proces);
  • manjša razdalja med roboti s čimer povečamo prilagodljivost pri zasnovi robotskih celic.

Daihen Varstroj

www.daihen-varstroj.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!