DAIHEN VARSTROJ nudi širok nabor rešitev v robotizaciji

DAIHEN VARSTROJ kot del DAIHEN CORPORATION je enovit (t.i. sigle source) ponudnik varilne opreme, robotskih manipulatorjev, robotskih perifernih naprav, vpenjalnih sistemov in senzorjev ter opreme za CNC rezanje kovin.

Ker prihaja razvoj vseh teh rešitev iz znanja, ki je zbrano v eni korporaciji, je medsebojna povezljivost in sinergija različnih tehnologij na visoki stopnji. To v razmerah, ko so rešitve s področja varjenja, rezanja in robotizacije čedalje bolj kompleksne, razvoj pa čedalje hitrejši, pomeni veliko prednost za kupca.

V široko paleto inovativnih rešitev, ki jih ponujamo, prav gotovo sodi najnovejša generacija 7-osnih robotov serije FD, ki je sestavljena iz petih robotskih manipulatorjev (FD-B4S, B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, FD-V20S). Njihove glavne prednosti so:

  • dosegljivost težje dostopnih zvarnih mest;
  • bolj optimalno učenje in upravljanje tudi ob uporabi dveh žic (TIG elektrode z dodajanjem žice ali tandem proces);
  • manjša razdalja med roboti s čimer povečamo prilagodljivost pri zasnovi robotskih celic.

Daihen Varstroj

www.daihen-varstroj.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!