Prilagodljiv in inteligenten vakuumski generator, neodvisen od stisnjenega zraka

smlogo color

Nemški proizvajalec vakuumskih rešitev SCHMALZ predstavlja atraktivno novost – ustvarjanje vakuuma brez stisnjenega zraka in manipulacija embalaže s pomočjo modularnih prijemal iz Schmalz-ovega programa VEE.

Inteligentna in mobilna tehnologija prijemanja v avtonomnih skladiščih

Schmalz ponuja široko paleto rešitev, s katerimi se lahko optimizirajo procesi manipulacije; od posameznih komponent, kot so vakuumski generatorji in vse do celovitih prijemalnih sistemov. Zlasti v avtonomnih skladiščih konvencionalno ustvarjanje vakuuma s stisnjenim zrakom doseže svoje meje. Stisnjen zrak pogosto v skladiščih ni na voljo. Schmalz je zato tehnološko razvil in tržišču predstavil novo prijemalo z generatorjem vakuuma, ki ne potrebuje stisnjenega zraka. Vakuum v celoti nastaja s pomočjo elektrike. Zaradi tega je prijemalo tako energetsko učinkovito kot tudi mobilno. Poleg tega današnja skladišča potrebujejo sisteme z integrirano inteligenco, ki zagotavljajo in dostavljajo informacije in se tudi učijo. To omogoča uporabo mobilnih in samozadostnih robotov, ki prevzemajo naročila za proizvodnjo na različnih lokacijah v skladišču. Poleg tega Schmalz ponuja še različne opcije povezave s prijemali iz njegovega širokega spektra vakuumskih prijemal, s ciljem, da bi lahko manipulacija najrazličnejših izdelkov (produktov) potekala zanesljivo in varno.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 051 354 904

Tel: 031 250 815

www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!