Prilagodljiv in inteligenten vakuumski generator, neodvisen od stisnjenega zraka

smlogo color

Nemški proizvajalec vakuumskih rešitev SCHMALZ predstavlja atraktivno novost – ustvarjanje vakuuma brez stisnjenega zraka in manipulacija embalaže s pomočjo modularnih prijemal iz Schmalz-ovega programa VEE.

Inteligentna in mobilna tehnologija prijemanja v avtonomnih skladiščih

Schmalz ponuja široko paleto rešitev, s katerimi se lahko optimizirajo procesi manipulacije; od posameznih komponent, kot so vakuumski generatorji in vse do celovitih prijemalnih sistemov. Zlasti v avtonomnih skladiščih konvencionalno ustvarjanje vakuuma s stisnjenim zrakom doseže svoje meje. Stisnjen zrak pogosto v skladiščih ni na voljo. Schmalz je zato tehnološko razvil in tržišču predstavil novo prijemalo z generatorjem vakuuma, ki ne potrebuje stisnjenega zraka. Vakuum v celoti nastaja s pomočjo elektrike. Zaradi tega je prijemalo tako energetsko učinkovito kot tudi mobilno. Poleg tega današnja skladišča potrebujejo sisteme z integrirano inteligenco, ki zagotavljajo in dostavljajo informacije in se tudi učijo. To omogoča uporabo mobilnih in samozadostnih robotov, ki prevzemajo naročila za proizvodnjo na različnih lokacijah v skladišču. Poleg tega Schmalz ponuja še različne opcije povezave s prijemali iz njegovega širokega spektra vakuumskih prijemal, s ciljem, da bi lahko manipulacija najrazličnejših izdelkov (produktov) potekala zanesljivo in varno.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 051 354 904

Tel: 031 250 815

www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!