Nova inteligentna električno/pnevmatska prijemala s povezavo IO-Link

smlogo color

Podjetje ZIMMER GROUP (prej blagovna znamka: Sommmer Automatic) je razvilo prijemala za prihodnost, ki so univerzalno uporabna in nudijo visoke sile prijemanja ob kratkih časih ciklusov.

Uporabniku nudijo izbiro med pnevmatskimi in električnimi pogoni – ZIMMER GROUP določa s svojimi Premium prijemali serije GPP/GPD 5000 in GEP/GED 500 nove smernice na področju tehnike prijemanja.

Neodvisno od načina pogona nudi Serija 5000 neverjetne zmogljivosti. Primerni so celo za uporabo v izjemno težkih pogojih, saj z lahkoto dosegajo IP64, z dodatno zaščito pa celo IP67. Zmorejo trideset milijonov ciklov brez vzdrževanja.

Dve družini pogonov

Prijemala Serije 5000 so na voljo z električnim ali s pnevmatskim pogonom. Pri pnevmatski varianti se že več desetletji uporablja batni pogon, pri električni pa je le-ta nadomeščen z brez krtačnim DC motorjem. Ti motorji nudijo toliko kompaktne moči, da električna prijemala v ničemer ne zaostajajo za Premium pnevmatskimi prijemali.

Ob tem omogoča električni pogon enostavno upravljanje in številne nove možnosti nastavitev.

Enostavna zamenljivosti

Izvrtine za montažo omogočajo enostavno zamenjavo z drugimi Premium prijemali, ki so na voljo na trgu. Tako lahko uporabnik enostavno prestopi na Serijo 5000 in brez nepotrebnih posegov v samo konstrukcijo pridobi številne prednosti .

INOTEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!