Nova inteligentna električno/pnevmatska prijemala s povezavo IO-Link

smlogo color

Podjetje ZIMMER GROUP (prej blagovna znamka: Sommmer Automatic) je razvilo prijemala za prihodnost, ki so univerzalno uporabna in nudijo visoke sile prijemanja ob kratkih časih ciklusov.

Uporabniku nudijo izbiro med pnevmatskimi in električnimi pogoni – ZIMMER GROUP določa s svojimi Premium prijemali serije GPP/GPD 5000 in GEP/GED 500 nove smernice na področju tehnike prijemanja.

Neodvisno od načina pogona nudi Serija 5000 neverjetne zmogljivosti. Primerni so celo za uporabo v izjemno težkih pogojih, saj z lahkoto dosegajo IP64, z dodatno zaščito pa celo IP67. Zmorejo trideset milijonov ciklov brez vzdrževanja.

Dve družini pogonov

Prijemala Serije 5000 so na voljo z električnim ali s pnevmatskim pogonom. Pri pnevmatski varianti se že več desetletji uporablja batni pogon, pri električni pa je le-ta nadomeščen z brez krtačnim DC motorjem. Ti motorji nudijo toliko kompaktne moči, da električna prijemala v ničemer ne zaostajajo za Premium pnevmatskimi prijemali.

Ob tem omogoča električni pogon enostavno upravljanje in številne nove možnosti nastavitev.

Enostavna zamenljivosti

Izvrtine za montažo omogočajo enostavno zamenjavo z drugimi Premium prijemali, ki so na voljo na trgu. Tako lahko uporabnik enostavno prestopi na Serijo 5000 in brez nepotrebnih posegov v samo konstrukcijo pridobi številne prednosti .

INOTEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!