Nova inteligentna električno/pnevmatska prijemala s povezavo IO-Link

smlogo color

Podjetje ZIMMER GROUP (prej blagovna znamka: Sommmer Automatic) je razvilo prijemala za prihodnost, ki so univerzalno uporabna in nudijo visoke sile prijemanja ob kratkih časih ciklusov.

Uporabniku nudijo izbiro med pnevmatskimi in električnimi pogoni – ZIMMER GROUP določa s svojimi Premium prijemali serije GPP/GPD 5000 in GEP/GED 500 nove smernice na področju tehnike prijemanja.

Neodvisno od načina pogona nudi Serija 5000 neverjetne zmogljivosti. Primerni so celo za uporabo v izjemno težkih pogojih, saj z lahkoto dosegajo IP64, z dodatno zaščito pa celo IP67. Zmorejo trideset milijonov ciklov brez vzdrževanja.

Dve družini pogonov

Prijemala Serije 5000 so na voljo z električnim ali s pnevmatskim pogonom. Pri pnevmatski varianti se že več desetletji uporablja batni pogon, pri električni pa je le-ta nadomeščen z brez krtačnim DC motorjem. Ti motorji nudijo toliko kompaktne moči, da električna prijemala v ničemer ne zaostajajo za Premium pnevmatskimi prijemali.

Ob tem omogoča električni pogon enostavno upravljanje in številne nove možnosti nastavitev.

Enostavna zamenljivosti

Izvrtine za montažo omogočajo enostavno zamenjavo z drugimi Premium prijemali, ki so na voljo na trgu. Tako lahko uporabnik enostavno prestopi na Serijo 5000 in brez nepotrebnih posegov v samo konstrukcijo pridobi številne prednosti .

INOTEH d. o. o.

K železnici 7

SI-2345 Bistrica ob Dravi

Tel.: 02 655 11 31

www.inoteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!