Senzorska enota za eksplozivna delovna okolja – SRBE

smlogo color

Podjetje FESTO predstavlja novo senzorsko enoto – SRBE, ki pomeni cenovno ugodno in zanesljivo tehnično rešitev, kadar so potrebna optična ali električna zaznavala položaja oziroma senzorji v eksplozivni atmosferi pri avtomatizirani ali kadar procesne ventile vklapljamo ročno.

SRBE je po vsem svetu certificiran po ustreznih zaščitnih standardih za eksplozivno okolje. Robustna konstrukcija v IP67/NEMA4X je ustrezna tako za notranjo kot zunanjo vgradnjo.

Senzorska enota SRBE je primerna za številne primere uporabe, kar pomeni veliko prilagodljivost. Zaradi številnih variant mehanskih, induktivnih ali magnetnih stikal je izredno fleksibilen in zato tako primeren za veliko paleto aplikacij. Ima dva kabelska vhoda, zato je mogoče hkrati priključiti magnetne ventile ali druge naprave. Dobro viden kazalnik omogoča enostavno ugotovitev stanja tudi z velike razdalje.

Zahvaljujoč vgrajenim priključnim mostičnim nosilcem je mogoče senzorsko enoto hitro in enostavno prigraditi na zasučni pogon ventilov oziroma loput z dimenzijo luknje po priporočilih VDI/VDE 3845 (slika 2). SRBE se na zasučni pogon ne montira le enostavno in hitro, temveč ga je mogoče tudi enostavno vključiti v pogon, ker se pogonska os nastavi brez dodatnega orodja.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!