Bistra kombinacija

smlogo color

Fleksibilni sistem osi HS2 podjetja HIWIN.

Podjetje HIWIN, ki je specializirano na področju elektromehanske pogonske tehnologije, je na letošnji razstavi MOTEK dokazalo, da je pri njih inovativnost na prvem mestu. Podjetje iz Offenburga je razvilo močan, odporen in fleksibilen sistem osi HS2 z novo generacijo zobatih jermenov.

Sestavljata jo dvojna os HWIN HD v X-koordinati in HWIN HM-B tračna os v Y-koordinati. Posledično je sposobna kompleksnih gibalnih poti v dveh dimenzijah z veliko hitrostjo in natančnostjo. To omogoča nastavljivost hoda v obeh dimenzijah po en milimeter naenkrat. Relativno velike verige za napajanje in ostalo napeljavo so že integrirane v sistem na prostorsko učinkovit način, tako da ostane dovolj prostora tudi za vgradnjo dovodnih vodov.

HIWIN GmbH

Brücklesbünd 2 , D-77654 Offenburg

T:+49 (0) 781 / 932 78 – 0

www.hiwin.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!