Bistra kombinacija

smlogo color

Fleksibilni sistem osi HS2 podjetja HIWIN.

Podjetje HIWIN, ki je specializirano na področju elektromehanske pogonske tehnologije, je na letošnji razstavi MOTEK dokazalo, da je pri njih inovativnost na prvem mestu. Podjetje iz Offenburga je razvilo močan, odporen in fleksibilen sistem osi HS2 z novo generacijo zobatih jermenov.

Sestavljata jo dvojna os HWIN HD v X-koordinati in HWIN HM-B tračna os v Y-koordinati. Posledično je sposobna kompleksnih gibalnih poti v dveh dimenzijah z veliko hitrostjo in natančnostjo. To omogoča nastavljivost hoda v obeh dimenzijah po en milimeter naenkrat. Relativno velike verige za napajanje in ostalo napeljavo so že integrirane v sistem na prostorsko učinkovit način, tako da ostane dovolj prostora tudi za vgradnjo dovodnih vodov.

HIWIN GmbH

Brücklesbünd 2 , D-77654 Offenburg

T:+49 (0) 781 / 932 78 – 0

www.hiwin.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!