Bistra kombinacija

smlogo color

Fleksibilni sistem osi HS2 podjetja HIWIN.

Podjetje HIWIN, ki je specializirano na področju elektromehanske pogonske tehnologije, je na letošnji razstavi MOTEK dokazalo, da je pri njih inovativnost na prvem mestu. Podjetje iz Offenburga je razvilo močan, odporen in fleksibilen sistem osi HS2 z novo generacijo zobatih jermenov.

Sestavljata jo dvojna os HWIN HD v X-koordinati in HWIN HM-B tračna os v Y-koordinati. Posledično je sposobna kompleksnih gibalnih poti v dveh dimenzijah z veliko hitrostjo in natančnostjo. To omogoča nastavljivost hoda v obeh dimenzijah po en milimeter naenkrat. Relativno velike verige za napajanje in ostalo napeljavo so že integrirane v sistem na prostorsko učinkovit način, tako da ostane dovolj prostora tudi za vgradnjo dovodnih vodov.

HIWIN GmbH

Brücklesbünd 2 , D-77654 Offenburg

T:+49 (0) 781 / 932 78 – 0

www.hiwin.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!