Bistra kombinacija

smlogo color

Fleksibilni sistem osi HS2 podjetja HIWIN.

Podjetje HIWIN, ki je specializirano na področju elektromehanske pogonske tehnologije, je na letošnji razstavi MOTEK dokazalo, da je pri njih inovativnost na prvem mestu. Podjetje iz Offenburga je razvilo močan, odporen in fleksibilen sistem osi HS2 z novo generacijo zobatih jermenov.

Sestavljata jo dvojna os HWIN HD v X-koordinati in HWIN HM-B tračna os v Y-koordinati. Posledično je sposobna kompleksnih gibalnih poti v dveh dimenzijah z veliko hitrostjo in natančnostjo. To omogoča nastavljivost hoda v obeh dimenzijah po en milimeter naenkrat. Relativno velike verige za napajanje in ostalo napeljavo so že integrirane v sistem na prostorsko učinkovit način, tako da ostane dovolj prostora tudi za vgradnjo dovodnih vodov.

HIWIN GmbH

Brücklesbünd 2 , D-77654 Offenburg

T:+49 (0) 781 / 932 78 – 0

www.hiwin.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!