Novinarska konferenca CeBIT 2017

smlogo color

Predstavništvo Deutsche Messe AG in Slovensko-nemška gospodarska zbornica sta predstavila novosti vodilnega mednarodnega IT dogodka, na katerega želijo privabiti čim več podjetij bivše jugoslovanske države.

cebitSejem CeBIT 2017, ki bo potekal naslednjega marca v Hannovru, pritegne 3000 podjetij iz celega sveta, od tega več kot 400 start-up – ov. Slovenskih podjetij pričakujejo od 15 do 20, po besedah predsednice upravnega odbora slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen.

Japonska, ena vodilnih držav na področju digitalizacije, bo sodelovala na sejmu kot partnerska država in nastopala z več kot 100 razstavljalci. Sejem bo potekal od 20. do 24. marca letos. Na sejmu bodo predstavljene najnovejše tehnologije na področju umetne inteligence, humanoidnih robotov, navidezne resničnosti itd.

Na vseh omenjenih področjih se v zadnjih letih odvija skokovit napredek. Nedavno je Google – ova umetna inteligenca prvič v zgodovini premagala človeka v igri GO. Pri tej igri je človek dolgo veljal za superiornega, zaradi velikega števila možnih kombinacij potez. Lee Sedol je izgubil s 4 – 1, zmagal zadnjo igro, zaradi amaterske napake umetne inteligence. Počlovečeni roboti obstajajo že več desetletij, med katerimi so nekateri bolj, drugi manj, podobni človeku. Vsem pa je bilo skupno, da bi opazil robotski govor ali premikanje že pri prvem stiku.

Na sejmu bo med govorci tudi profesor Hiroshi Ishiguro, človek ki je naredil kopijo samega sebe. Njegov dvojček zna posnemati govor, kretnje, obrazno mimiko in celo dihanje. Stvarnik humanoidnega robota pravi, da je tekom svoje kariere spoznal kako pomembno je obnašanje in izgled robota približati človeškemu, saj bo le tako lahko nekoč robot zamenjal čistilko, kuharico in perico. Še predenj bo robotska roka nadomestila človeško v gospodinjstvih, pa bo tehnologija za navidezno resničnost vstopila v domove povprečnih uporabnikov zabavnih tehnologij. Hartwig von Saß, direktor CeBIT komuniciranja pričakuje da bo v 10-ih letih trg virtualne resničnosti dosegel ali celo presegel velikost trga osebnih računalnikov, zato bo na sejmu območje namenjeno izključno VR.

Deutsche Messe AG

www.cebit.de

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!