Novi dvoročni robot YuMi

smlogo color

Novi dvoročni robot, imenovan YuMi uporablja unikaten dizajn in inovativen nadzor premikanja, tako da mu ni potrebno uporabljati varnostnih ograj, kletk in programskih varnih con.

Pri razvoju koncepta, ki cilja na večjo tehnično in ekonomsko dostopnost za proizvodnje majhnih sestavov, je bil cilj avtomatizirati delovne celice tako, da lahko avtomatizirana celica varno sodeluje z ročno delovno celico v bližini in hkrati zagotavlja varno delovno okolje za človeka.

YuMi – jev dizajn je osnovan na integraciji programske opreme za nadzor premikanja, strojne opreme s hitrostno omejitvijo, zmanjšane teže in 14 – osnega krmiljenja. Lahke, obložene roke iz magnezijeve zlitine, lahko opravijo premik v milisekundah, če je potrebno. V primeru nepričakovanega trčenja, bi to zaznale kamere vgrajene v roke robota. Roke se umaknejo in preprečijo neželeno škodo in zagotovijo varnost pri rokovanju z ljudmi.

“Yumi je zasnovan tako, da ne poškoduje ljudi, tudi če pride do stika,” Nicolas De Keijser, ABB Inc. “

Design News

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!