Novi dvoročni robot YuMi

smlogo color

Novi dvoročni robot, imenovan YuMi uporablja unikaten dizajn in inovativen nadzor premikanja, tako da mu ni potrebno uporabljati varnostnih ograj, kletk in programskih varnih con.

Pri razvoju koncepta, ki cilja na večjo tehnično in ekonomsko dostopnost za proizvodnje majhnih sestavov, je bil cilj avtomatizirati delovne celice tako, da lahko avtomatizirana celica varno sodeluje z ročno delovno celico v bližini in hkrati zagotavlja varno delovno okolje za človeka.

YuMi – jev dizajn je osnovan na integraciji programske opreme za nadzor premikanja, strojne opreme s hitrostno omejitvijo, zmanjšane teže in 14 – osnega krmiljenja. Lahke, obložene roke iz magnezijeve zlitine, lahko opravijo premik v milisekundah, če je potrebno. V primeru nepričakovanega trčenja, bi to zaznale kamere vgrajene v roke robota. Roke se umaknejo in preprečijo neželeno škodo in zagotovijo varnost pri rokovanju z ljudmi.

“Yumi je zasnovan tako, da ne poškoduje ljudi, tudi če pride do stika,” Nicolas De Keijser, ABB Inc. “

Design News

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!