Novi dvoročni robot YuMi

smlogo color

Novi dvoročni robot, imenovan YuMi uporablja unikaten dizajn in inovativen nadzor premikanja, tako da mu ni potrebno uporabljati varnostnih ograj, kletk in programskih varnih con.

Pri razvoju koncepta, ki cilja na večjo tehnično in ekonomsko dostopnost za proizvodnje majhnih sestavov, je bil cilj avtomatizirati delovne celice tako, da lahko avtomatizirana celica varno sodeluje z ročno delovno celico v bližini in hkrati zagotavlja varno delovno okolje za človeka.

YuMi – jev dizajn je osnovan na integraciji programske opreme za nadzor premikanja, strojne opreme s hitrostno omejitvijo, zmanjšane teže in 14 – osnega krmiljenja. Lahke, obložene roke iz magnezijeve zlitine, lahko opravijo premik v milisekundah, če je potrebno. V primeru nepričakovanega trčenja, bi to zaznale kamere vgrajene v roke robota. Roke se umaknejo in preprečijo neželeno škodo in zagotovijo varnost pri rokovanju z ljudmi.

“Yumi je zasnovan tako, da ne poškoduje ljudi, tudi če pride do stika,” Nicolas De Keijser, ABB Inc. “

Design News

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!