Inovativne rešitve za povezljivost naprav in sistemov

smlogo color

Uvajanje novih naprednih tehnologij v proizvodne procese, uporaba interneta stvari, razvoj novih nanotehnoloških produktov, sinergija med človekom in strojem, medsebojna povezanost pametnih objektov, vse to so trendi, ki so na področju avtomatizacije in robotizacije del naše vsakdanjosti.

DAIHEN VARSTROJ je kot član DAIHEN Corporation s sedežem v Osaki na Japonskem del zgodbe o robotizaciji, ki sega na sam začetek razvoja tega področja prav v deželi, ki velja kot sinonim za robotizacijo. Naše inovativne robotske tehnologije so bile vedno znanilci trenda razvoja v robotizaciji, predvsem na področju varjenja.

To, kar v Evropi imenujemo četrta industrijska revolucija, je naša realnost že dlje časa. V Daihen Varstroju to razumemo kot IT-povezljivost, sledljivost in izmenjavo podatkov ter s tem nadzor nad proizvodnimi procesi. Pri varjenju je še prav posebej pomemben dober nadzor nad dogajanjem med zelo kompleksnimi postopki varjenja. Svoje tehnologije s področja robotizacije najbolje preizkušamo v naših skoraj popolnoma avtomatiziranih tovarnah robotov. V Evropi vse te tehnologije trudimo približati kupcem in skupaj z njimi iščemo rešitve za individualen razvoj njihove proizvodnje.

Svojim strankam tako poleg široke palete inovativnih rešitev na področju varjenja in rezanja, nudimo celovite rešitve tudi na področju robotizacije. Te so v skladu s konceptom industrije 4.0 in omogočajo številne prednosti, med drugim IT povezljivost, sledljivost podatkov in natančno kontrolo med samim procesom robotskega varjenja. IT povezljivost v kombinaciji z našo najnovejšo družino 7-osnih robotskih manipulatorjev omogoča WiTP brezžični upravljalni panel, ki dovoljuje brezžično programiranje in krmiljenje večjega števila robotov, dolgotrajno avtonomijo in prijazno uporabo. Izrednega pomena pri tovrstni povezljivosti je tudi popolni nadzor, shranjevanje varilnih parametrov in ostalih podatkov potrebnih za nadaljnjo analizo ter možnost avtomatskega zaznavanja in takojšnjega beleženja napak med samim varilnim procesom.

Daihen Varstroj

www.daihen-varstroj.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!