ÖLFLEX® CONNECT CHAIN – Harmonija v gibanju

smlogo color

Naš Ölfex Connect koncept podrobneje že poznate. Naš sektor inteligentnih tovarn, se že več kot 30 let ukvarja s proizvodnjo Integriranih predhodno sestavljenih sistemov različnih elektro komponent, ki so pripravljene za končno montažo pri kupcu. Govorimo o konfekciji kablov in kabelskih rešitvah po meri kupca, z upoštevanjem vseh aktualnih industrijskih standardov kot jih poznamo v industriji (SIEMENS, SEW, LENZE, B&R, …. ).

S tem konceptom smo se še bolj približali našim partnerjem in kupcem. Razvijamo sistemske rešitve po naročilu in s tem zmanjšujemo stroške kupcev. Podjetje, ki mora samo sestaviti integriran sistem, mora poskrbeti za material, orodja, delovno silo in skladiščenje, s čimer se kapitalski stroški samo povečajo. Danes lahko vse to zaupate podjetju LAPP SLOVENIJA, saj smo uspešno integrirali Ölflex connect v slovenski prostor. Seveda smo imeli pomoč podjetja LAPP SYSTEMS, ki ta koncept razvija zadnjih 30 let in je del vsakdana partnerjev kot so BMW, TRUMPF, DÜRR, SIEMENS, CONTINENTAL, MERCEDES-BENZ, YAZAKI in mnogi drugi.

S tem konceptom se ne omejujemo samo na naš prodajni program, temveč kofekcioniramo po vseh industrijskih normah oz. standardih.

ÖLFLEX® CONNECT CHAIN

Tokrat bomo fokus namenili konfekcioniranju kabelskih verig. Prednostno je pomembno nameniti par besed o kabelskih verigah. Zakaj jih potrebujemo in kaj nam lahko doprinesejo.

Glavna naloga kabelskih verig je nemotena dobava energije za gibalne aplikacije. Povezujejo in dopuščajo nemoteno napajanje in/ali prenos signalov med fiksno točko in gibalnim delom. Takšni pogoji so številčno prisotni v različnih tehnično usmerjenih okoljih in se lahko med seboj kar pogosto krat razlikujejo. Zato je potreben poseben pristop oz. posebna rešitev.

V primeru prenosa električnega napajanja, jih delimo na sistemske koncepte:

  • Kabelski sistemi, v tem primeru se kabel oz. kabelske sklope vodi v smeri potovanja in nazaj.
  • Krtačni sistemi, v tem primeru je potovalna dolžina odvisna od dolžine tračnih krtač.
  • Induktivni sistemi, tokrat pa fiksni in gibalni del nista fizično povezana, govorimo o brezstični povezavi s pomočjo elektromagnetnega polja.

Lapp, d.o.o.

Limbuška cesta 2

2341 Limbuš

Tel.: +386(0)2 421 35 53

www.lappslovenija.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!