ÖLFLEX® CONNECT CHAIN – Harmonija v gibanju

smlogo color

Naš Ölfex Connect koncept podrobneje že poznate. Naš sektor inteligentnih tovarn, se že več kot 30 let ukvarja s proizvodnjo Integriranih predhodno sestavljenih sistemov različnih elektro komponent, ki so pripravljene za končno montažo pri kupcu. Govorimo o konfekciji kablov in kabelskih rešitvah po meri kupca, z upoštevanjem vseh aktualnih industrijskih standardov kot jih poznamo v industriji (SIEMENS, SEW, LENZE, B&R, …. ).

S tem konceptom smo se še bolj približali našim partnerjem in kupcem. Razvijamo sistemske rešitve po naročilu in s tem zmanjšujemo stroške kupcev. Podjetje, ki mora samo sestaviti integriran sistem, mora poskrbeti za material, orodja, delovno silo in skladiščenje, s čimer se kapitalski stroški samo povečajo. Danes lahko vse to zaupate podjetju LAPP SLOVENIJA, saj smo uspešno integrirali Ölflex connect v slovenski prostor. Seveda smo imeli pomoč podjetja LAPP SYSTEMS, ki ta koncept razvija zadnjih 30 let in je del vsakdana partnerjev kot so BMW, TRUMPF, DÜRR, SIEMENS, CONTINENTAL, MERCEDES-BENZ, YAZAKI in mnogi drugi.

S tem konceptom se ne omejujemo samo na naš prodajni program, temveč kofekcioniramo po vseh industrijskih normah oz. standardih.

ÖLFLEX® CONNECT CHAIN

Tokrat bomo fokus namenili konfekcioniranju kabelskih verig. Prednostno je pomembno nameniti par besed o kabelskih verigah. Zakaj jih potrebujemo in kaj nam lahko doprinesejo.

Glavna naloga kabelskih verig je nemotena dobava energije za gibalne aplikacije. Povezujejo in dopuščajo nemoteno napajanje in/ali prenos signalov med fiksno točko in gibalnim delom. Takšni pogoji so številčno prisotni v različnih tehnično usmerjenih okoljih in se lahko med seboj kar pogosto krat razlikujejo. Zato je potreben poseben pristop oz. posebna rešitev.

V primeru prenosa električnega napajanja, jih delimo na sistemske koncepte:

  • Kabelski sistemi, v tem primeru se kabel oz. kabelske sklope vodi v smeri potovanja in nazaj.
  • Krtačni sistemi, v tem primeru je potovalna dolžina odvisna od dolžine tračnih krtač.
  • Induktivni sistemi, tokrat pa fiksni in gibalni del nista fizično povezana, govorimo o brezstični povezavi s pomočjo elektromagnetnega polja.

Lapp, d.o.o.

Limbuška cesta 2

2341 Limbuš

Tel.: +386(0)2 421 35 53

www.lappslovenija.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!