Nova družina Allen Bradley I/O modulov za Ex okolje serije 1719 Ex

smlogo color

Na trg je prihaja nova serija oddaljenih I/O enot Allen-Bradley 1719 EX za montažo v nevarna okolja Zone 2 (Class I,Div 2). Nadomešča starejšo serijo FLEX Ex.

Oddaljene I/O enote se preko komunikacijskega modula 1719-AENTR povezuje na krmilnik družine ControlLogix ali CompactLogix preko industrijskega Ethernet/IP vodila. Največje število uporabljenih I/O modulov na en komunikacijski modul je 46 (22 ter dodatnih 24 z razširitvijo. Na voljo je tudi v 8-modulni izvedbi. 1719-AENTR modul omogoča povezavo s krmilnikom direktno, kot končna naprava ali integracija več naprav v redundančno obročno topologijo (DLR – Device Level Ring). Ima vgrajen tudi LCD ekran na katerem lahko preverimo stanje modula, IP naslov, verzijo strojne opreme…, diagnostiko priključenih modulov in omogočeno je osnovno parametriranje samega komunikacijskega modula.

TEHNA d.o.o.

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

Tel.: 01 280 17 50

www.tehna.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!