Nova družina Allen Bradley I/O modulov za Ex okolje serije 1719 Ex

smlogo color

Na trg je prihaja nova serija oddaljenih I/O enot Allen-Bradley 1719 EX za montažo v nevarna okolja Zone 2 (Class I,Div 2). Nadomešča starejšo serijo FLEX Ex.

Oddaljene I/O enote se preko komunikacijskega modula 1719-AENTR povezuje na krmilnik družine ControlLogix ali CompactLogix preko industrijskega Ethernet/IP vodila. Največje število uporabljenih I/O modulov na en komunikacijski modul je 46 (22 ter dodatnih 24 z razširitvijo. Na voljo je tudi v 8-modulni izvedbi. 1719-AENTR modul omogoča povezavo s krmilnikom direktno, kot končna naprava ali integracija več naprav v redundančno obročno topologijo (DLR – Device Level Ring). Ima vgrajen tudi LCD ekran na katerem lahko preverimo stanje modula, IP naslov, verzijo strojne opreme…, diagnostiko priključenih modulov in omogočeno je osnovno parametriranje samega komunikacijskega modula.

TEHNA d.o.o.

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana

Tel.: 01 280 17 50

www.tehna.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!