Sistemi strojnega vida: OMRON XPECTIA FH in FH-Lite

smlogo color

Platforma OMRON Xpectia je serija visoko zmogljivih sistemov strojnega vida. Na voljo so kompaktni kontrolerji z možnostjo priključitve do 8 kamer. Za njihovo hitro vzporedno delovanje skrbi 4-jedrni procesor in zagotavlja zanesljive, zelo hitre in fleksibilne rešitve.

Na voljo so trije tipi kontrolerjev glede na zmogljivost. Ultra hiter FH-3050 (4-jedrni procesor), hiter FH-1050 (2-jedrni procesor) in novi Lite kontroler FH-L550 (2-jedrni procesor). Ponujajo priključitev do 8 kamer (FH) oz. do 4 kamere (FH-Lite). Kontroler ima dva video izhoda (VGA in HDMI) za prikaz na operaterskih panelih, računalnikih (podpira Microsoft .NET) in ostalih industrijskih ali neindustrijskih prikazovalnikih. Na voljo je namenski 12-palčni, na dotik občutljivi industrijski prikazovalnik FH-MT12.

Velik nabor kamer

Široka izbira kamer ločljivosti od 0,3 Mpx (ki za zajem slike potrebujejo le 330 µs) do 12 Mpx, ki so kompatibilne z vsemi tipi kontrolerjev. Možno je izbrati tudi kompaktne kamere z že vgrajeno LED osvetlitvijo. Uporabna prednost so miniaturne kamere za integracijo v omejenem prostoru. Z namenskimi FH kamerami je možno uporabiti 2 slikovna kanala za povečanje hitrosti zajema slike, izbirati pa je možno med različnimi objektivi in industrijsko LED osvetlitvijo.

Miel, d.o.o.

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!