10 razlogov zakaj še vedno potrebujete PLC krmilnik

smlogo color

Nekaj časa nazaj so PLC krmilniki predstavljali edino možnost za nadzor in kontrolo v avtomatizaciji industrijskih aplikacij. Danes imajo inženirji možnost izbire med industrijskimi PC računalniki, »soft« PLC krmilniki in panelnimi PC računalniki, ki združujejo funkcionalnosti PLC krmilnikov in HMI prikazovalnikov.

Inženirji se med drugim lahko odločajo tudi za izgradnjo krmilnika po meri na plošči Raspberry Pi.Naj v nadaljevanju naštejemo deset razlogov zakaj imajo PLC krmilniki pri avtomatizaciji procesov še vedno prednost pred ostalimi rešitvami za krmiljenje procesov.

Brezskrbnost in zanesljivost

Razvoj PLC krmilnikov in PC računalnikov predstavlja dolgo pot od njunih skromnih začetkov. Med obema možnostima za nadzor aplikacij obstaja velika razlika v načinu in smeri razvoja, kar pa ima posledično velik vpliv na razvoj (tehnične) podpore končnemu uporabniku. Kontroliran in načrtni razvoj PLC krmilnikov pomeni, da prodajalci nudijo tehnično podporo končnemu kupcu v smislu podpore na strani strojne in programske opreme skozi daljše časovno obdobje.

V primeru podjetja Mitsubishi Electric slednje pomeni, da je mogoča enostavna povratna združljivost Mitsubishijevih krmilnikov za več generacij. Program za specifično aplikacijo iz 20 let starega krmilnika serije FX je mogoče enostavno naložiti neposredno v najnovejši krmilnik serije FX5U. Uporabnik lahko aplikacijo zažene skoraj takoj. O takšni enostavnosti ne moremo razmišljati, če uporabljamo za nadzor PC (industrijski) računalnik.

Inea RBT d.o.o.

Stegne 11, 1000 Ljubljana

Tel: 01 513 81 00

www.inea-rbt.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!