Pametna tovarna

smlogo color

Pojem Industry 4.0 se je pojavil v Evropi in označuje nove tovarne in proizvodne sisteme, kjer so proizvodi, proizvodni procesi in uporabniki povezani ter sodelujejo med seboj. Vse to je omogočil velik napredek informacijskih tehnologij. V severni Ameriki se za isti koncept običajno uporablja izraz iIoT (Industrial Internet of Things – Industrijski internet stvari).˝

Tovarne uvajajo povezljivost, digitalizacijo, informacijske sisteme in visoko zmogljivo programsko opremo v proizvodne procese. Na ta način dobimo proizvodne procese, ki so učinkovitejši in nudijo uporabnikom bolj fleksibilne, inovativne in prilagojene rešitve, kar izboljšuje storilnost in kvaliteto.

Fagor Automation razvija nove integrirane avtomatizacijske rešitve namenjene za Industry 4.0 in proizvodnemu sektorju, ki zahteva povečanje produktivnosti, boljšo učinkovitost, večjo prilagodljivost in optimizacijo virov, poenostavitev procesov, večjo varnost in zmanjšanje porabe energije.

Pri Fagor Automation se zavedamo, da četrta industrijska revolucija že poteka. Naši CNC krmilniki so na to že pripravljeni.

Mobilni internet in M2M (machine to machine) komunikacija so osnova Industry 4.0. Oboje omogoča izmenjavo podatkov med sistemi in proizvodi, zajemanju in obdelavi podatkov, združevanje različnih sistemov in servisiranje na daljavo.

V proizvodnih sistemih Industry 4.0 se podatki iz nižjih nivojev sistema (senzorji na strojih in procesih) centralizirajo na najvišjem možnem nivoju (v oblaku), kjer se procesirajo in prevedejo v proizvodna naročila (ukaze), vzdrževalne posege, ali diagnostiko napak. Ti na novo procesirani podatki se nato vrnejo na krmilnike, ki nato ukaze izvršijo.

Prevod: Rajmund Noe

Cadnex d.o.o., Pohorska cesta 1

2380 Slovenj Gradec

Tel: 028838176

Fax: 028841762

GSM: 041649584

www.cadnex.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!