MicroPnP – Rešitve za zaznavanje brez potrebe po konfiguraciji za Industrijski Internet Stvari

smlogo color

Scenariji za ustvarjanje, uvajanje in konfiguracijo aplikacij za Internet Stvari (IoT) ostajajo kompleksni in dragi za večino uporabnikov. VersaSense Micro Plug-and-Play (MicroPnP) platforma rešuje ta problem kompleksnosti in omogoča rešitev brez konfiguracije. Rešitev bazira na standardih in radikalno zniža stroške pri nabavi, gradnji in delovanju brezžičnih senzorjev in proženju IoT sistemov.

MicroPnP kombinira resnično Plug-and-Play integracijo senzorjev in periferijo prožilnikov skupaj s tehnologijo SmartMesh IPTM podjetja Linear Technology in omogoča izjemno nizko porabo energije in zanesljivo brezžično zankasto omrežje.

MicroPnP je bil nagrajen na mednarodnem 2015 IPSO tekmovanju in je trenutno uspešno uporabljen v komercialnih IoT scenarijih v svetu.

Uvod

Aplikacije v industrijskem Internetu Stvari, kot na primer v pametnih tovarnah ali mestih, zahtevajo veliko število brezžičnih ugnezdenih vezij, ki so opremljena z različnimi senzorji in aktuatorji. Za ta vezja običajno pričakujemo, da delajo preko daljšega obdobja v zahtevnih VF okoljih, v katerih občasno zajemajo okoljske ali procesne podatke. Žal trenutna generacija rešitev industrijskih senzorjev zahteva visoko angažiranje v smislu razvoja in instalacije, integracije in upravljanja, ki omogoči robustne IoT sisteme. Več uporabnikov torej ima težave s to veliko kompleksnostjo in pridruženimi stroški, zaradi česar ne dosežejo vračila vloženih stroškov v njihove investicije. Da bi dramatično zmanjšali celoten strošek lastništva za industrijske IoT scenarije je potrebna rešitev, ki združuje enostavno integracijo raznih dobaviteljev za senzorje z obstoječimi aplikacijami, zanesljivo in varno omrežje z izjemno nizko porabo ter storitve v oblaku za zbiranje in shranjevanje podatkov pridobljenih iz senzorjev.

Ta članek opisuje MicroPnP platformo, standardom ustrezno nizko-energijsko rešitev Sensing-as-a-Service podjetja VersaSense, ki zagotovi resnično Plug-and-Play integracijo senzorskih in aktuatorskih perifernih naprav, zagotavlja 24/7 spremljanje in kontrolo naprav preko različnih spletnih strani in varno end-to-end komunikacijo. V nasprotju s tradicionalnimi industrijskimi IoT rešitvami MicroPnP uvaja radikalno drugačen pristop, s čemer odstrani razvojne in upravljavske kompleksnosti in tako drastično zniža celoten strošek lastništva industrijskih IoT sistemov.

Linear Technology

www.linear.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!