MicroPnP – Rešitve za zaznavanje brez potrebe po konfiguraciji za Industrijski Internet Stvari

smlogo color

Scenariji za ustvarjanje, uvajanje in konfiguracijo aplikacij za Internet Stvari (IoT) ostajajo kompleksni in dragi za večino uporabnikov. VersaSense Micro Plug-and-Play (MicroPnP) platforma rešuje ta problem kompleksnosti in omogoča rešitev brez konfiguracije. Rešitev bazira na standardih in radikalno zniža stroške pri nabavi, gradnji in delovanju brezžičnih senzorjev in proženju IoT sistemov.

MicroPnP kombinira resnično Plug-and-Play integracijo senzorjev in periferijo prožilnikov skupaj s tehnologijo SmartMesh IPTM podjetja Linear Technology in omogoča izjemno nizko porabo energije in zanesljivo brezžično zankasto omrežje.

MicroPnP je bil nagrajen na mednarodnem 2015 IPSO tekmovanju in je trenutno uspešno uporabljen v komercialnih IoT scenarijih v svetu.

Uvod

Aplikacije v industrijskem Internetu Stvari, kot na primer v pametnih tovarnah ali mestih, zahtevajo veliko število brezžičnih ugnezdenih vezij, ki so opremljena z različnimi senzorji in aktuatorji. Za ta vezja običajno pričakujemo, da delajo preko daljšega obdobja v zahtevnih VF okoljih, v katerih občasno zajemajo okoljske ali procesne podatke. Žal trenutna generacija rešitev industrijskih senzorjev zahteva visoko angažiranje v smislu razvoja in instalacije, integracije in upravljanja, ki omogoči robustne IoT sisteme. Več uporabnikov torej ima težave s to veliko kompleksnostjo in pridruženimi stroški, zaradi česar ne dosežejo vračila vloženih stroškov v njihove investicije. Da bi dramatično zmanjšali celoten strošek lastništva za industrijske IoT scenarije je potrebna rešitev, ki združuje enostavno integracijo raznih dobaviteljev za senzorje z obstoječimi aplikacijami, zanesljivo in varno omrežje z izjemno nizko porabo ter storitve v oblaku za zbiranje in shranjevanje podatkov pridobljenih iz senzorjev.

Ta članek opisuje MicroPnP platformo, standardom ustrezno nizko-energijsko rešitev Sensing-as-a-Service podjetja VersaSense, ki zagotovi resnično Plug-and-Play integracijo senzorskih in aktuatorskih perifernih naprav, zagotavlja 24/7 spremljanje in kontrolo naprav preko različnih spletnih strani in varno end-to-end komunikacijo. V nasprotju s tradicionalnimi industrijskimi IoT rešitvami MicroPnP uvaja radikalno drugačen pristop, s čemer odstrani razvojne in upravljavske kompleksnosti in tako drastično zniža celoten strošek lastništva industrijskih IoT sistemov.

Linear Technology

www.linear.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!