Šest osni robot v velikosti aktovke

logo

Meca500 tehta komaj 5 kg in ponuja ponovljivost pozicioniranja do 5 mikrometrov.

Miniaturni šest osni robot, tako majhen, da bi ga lahko prenašali v aktovki, je najmanjša industrijska robotska roka na svetu. Premika lahko predmete težke do pol kilograma. Mecademic Inc., proizvajalec robotske roke, cilja na aplikacije kot so sestavljanje, testiranje, prestavljanje in celo mikro operacije.

“Primerna je za aplikacije, ki potrebujejo majhen odtis, ki ne bo v napoto”, je povedal Richard Dunaj, prodajni inženir pri Maxon Precision Motors. To so dobavitelji DC brezkrtačnih motorjev, ki poganjajo robotsko roko. “Ampak kar je najbolj fascinantno je, kako hitro in natančno lahko premika bremena.”

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!