Šest osni robot v velikosti aktovke

logo

Meca500 tehta komaj 5 kg in ponuja ponovljivost pozicioniranja do 5 mikrometrov.

Miniaturni šest osni robot, tako majhen, da bi ga lahko prenašali v aktovki, je najmanjša industrijska robotska roka na svetu. Premika lahko predmete težke do pol kilograma. Mecademic Inc., proizvajalec robotske roke, cilja na aplikacije kot so sestavljanje, testiranje, prestavljanje in celo mikro operacije.

“Primerna je za aplikacije, ki potrebujejo majhen odtis, ki ne bo v napoto”, je povedal Richard Dunaj, prodajni inženir pri Maxon Precision Motors. To so dobavitelji DC brezkrtačnih motorjev, ki poganjajo robotsko roko. “Ampak kar je najbolj fascinantno je, kako hitro in natančno lahko premika bremena.”

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!