Šest osni robot v velikosti aktovke

logo

Meca500 tehta komaj 5 kg in ponuja ponovljivost pozicioniranja do 5 mikrometrov.

Miniaturni šest osni robot, tako majhen, da bi ga lahko prenašali v aktovki, je najmanjša industrijska robotska roka na svetu. Premika lahko predmete težke do pol kilograma. Mecademic Inc., proizvajalec robotske roke, cilja na aplikacije kot so sestavljanje, testiranje, prestavljanje in celo mikro operacije.

“Primerna je za aplikacije, ki potrebujejo majhen odtis, ki ne bo v napoto”, je povedal Richard Dunaj, prodajni inženir pri Maxon Precision Motors. To so dobavitelji DC brezkrtačnih motorjev, ki poganjajo robotsko roko. “Ampak kar je najbolj fascinantno je, kako hitro in natančno lahko premika bremena.”

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!