Šest osni robot v velikosti aktovke

logo

Meca500 tehta komaj 5 kg in ponuja ponovljivost pozicioniranja do 5 mikrometrov.

Miniaturni šest osni robot, tako majhen, da bi ga lahko prenašali v aktovki, je najmanjša industrijska robotska roka na svetu. Premika lahko predmete težke do pol kilograma. Mecademic Inc., proizvajalec robotske roke, cilja na aplikacije kot so sestavljanje, testiranje, prestavljanje in celo mikro operacije.

“Primerna je za aplikacije, ki potrebujejo majhen odtis, ki ne bo v napoto”, je povedal Richard Dunaj, prodajni inženir pri Maxon Precision Motors. To so dobavitelji DC brezkrtačnih motorjev, ki poganjajo robotsko roko. “Ampak kar je najbolj fascinantno je, kako hitro in natančno lahko premika bremena.”

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!