Analiza trga in prodaje na področju industrijskih komunikacijskih protokolov

smlogo color

Švedski proizvajalec komunikacijskih pretvornikov za različne komunikacijske protokole HMS Industrial Networks iz Halmstada je pred kratkim na podlagi svojih prodajnih rezultatov in pregleda panoge izdelal analizo trga komunikacijskih protokolov in približne tržne deleže komunikacijskih protokolov.

Glavna ugotovitev je, da se naprave v industriji med seboj čedalje bolj povezujejo, ter da pojma Internet stvari in Industrija 4.0 že nekaj časa nista več le koncept temveč tudi realnost.

HMS komunikacijske protokole v raziskavi deli v tri glavne skupine – področna vodila (angl. Fieldbus), industrijski Ethernet in protokole brezžičnega povezovanja. Deleža protokolov industrijskega Etherneta in brezžičnega interneta rasteta hitreje kot delež »Fieldbus« področnih vodil, potrebno pa je poudariti, da trg komunikacijskih pretvornikov raste na račun novih komunikacijskih vozlišč.

Skupina komunikacijskih protokolov, ki temelji na industrijskem Ethernetu (glede na ugotovitev raziskave podjetja HMS, ki temelji na prodajnih podatkih za leto 2016), pokriva 46 % tržni delež (v letu 2015 38%) – z brezžičnim povezovanjem, ki pokriva 6% delež v letu 2016, obe skupini protokolov skupaj pokrivata več kot polovico trga komunikacijskih protokolov (52% v letu 2016). Na drugi strani so področna vodila pokrivala 48 % trga v letu 2016, njihov delež pa se manjša (v letu 2015 58% trga). Tržni deleži temeljijo na rezultatih prodaje podjetja HMS, drugih analizah panoge in na poznavanju trendov panoge industrijskih komunikacij.

Inea RBT d.o.o.

Stegne 11

1000 Ljubljana

Tel: 01 513 81 00

www.inea-rbt.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!