Spohn+Burkhardt upravljalne ročice in kontrolne postaje

smlogo color

SPOHN+BURKHARDT, vodilni nemški proizvajalec upravljalnih ročic (joystick) in kontrolnih postaj (sedežev) je podjetju Tipteh d.o.o. zaupal distribucijo svojih proizvodov na področju Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije.˝

Spohn+Burkhardt je poznan po zelo visoki kvaliteti svojih upravljalnih ročk, ki se ponašajo z dolgo življenjsko dobo, s širokim temperaturnim področjem delovanja in dobro IP zaščito. Poleg stikalnih elementov za smer in potenciometrov, so lahko opremljeni tudi s Hall-ovimi senzorji. Najnovejši modeli pa se lahko pohvalijo tudi s 3D Hall senzorjem. Poleg klasičnih stikalnih in analognih izhodov so v programu tudi upravljalne ročice z različnimi podatkovnimi vodili, kot so CAN, HS2, Profibus in ProfiNet. Zaradi visoke zanesljivosti in robustnosti, se njihove upravljalne ročke oziroma joystick-i uporabljajo v gradbenih in luških žerjavih, v mostnih dvigalih, različnih gradbenih, kmetijskih in gozdarskih strojih, teptalnikih snega, železarnah, livarnah in tudi povsod drugod, kjer človek ročno upravlja gibanje stroja.

Posebne palubne krmilne ročke so namenjene tudi upravljanju plovil (hitrost in smer) in pa vklapljanju oziroma reguliranju vinčev. »Railway Professional« serija se uporablja za upravljanje z vlaki in tramvaji, visoko precizne upravljalne ročice pa se uporabljajo tudi za upravljanje invalidskih vozičkov, dvigal in ostalih pripomočkov.

Poleg upravljalnih ročic Spohn+Burkhardt proizvaja tudi kompletne kontrolne postaje s sedežem. V proizvodnem programu pa imajo tudi močnostne upore, ki se uporabljajo kot zavorni upori na žerjavih in dvigalih.

Tipteh d.o.o.

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!