Spohn+Burkhardt upravljalne ročice in kontrolne postaje

smlogo color

SPOHN+BURKHARDT, vodilni nemški proizvajalec upravljalnih ročic (joystick) in kontrolnih postaj (sedežev) je podjetju Tipteh d.o.o. zaupal distribucijo svojih proizvodov na področju Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije.˝

Spohn+Burkhardt je poznan po zelo visoki kvaliteti svojih upravljalnih ročk, ki se ponašajo z dolgo življenjsko dobo, s širokim temperaturnim področjem delovanja in dobro IP zaščito. Poleg stikalnih elementov za smer in potenciometrov, so lahko opremljeni tudi s Hall-ovimi senzorji. Najnovejši modeli pa se lahko pohvalijo tudi s 3D Hall senzorjem. Poleg klasičnih stikalnih in analognih izhodov so v programu tudi upravljalne ročice z različnimi podatkovnimi vodili, kot so CAN, HS2, Profibus in ProfiNet. Zaradi visoke zanesljivosti in robustnosti, se njihove upravljalne ročke oziroma joystick-i uporabljajo v gradbenih in luških žerjavih, v mostnih dvigalih, različnih gradbenih, kmetijskih in gozdarskih strojih, teptalnikih snega, železarnah, livarnah in tudi povsod drugod, kjer človek ročno upravlja gibanje stroja.

Posebne palubne krmilne ročke so namenjene tudi upravljanju plovil (hitrost in smer) in pa vklapljanju oziroma reguliranju vinčev. »Railway Professional« serija se uporablja za upravljanje z vlaki in tramvaji, visoko precizne upravljalne ročice pa se uporabljajo tudi za upravljanje invalidskih vozičkov, dvigal in ostalih pripomočkov.

Poleg upravljalnih ročic Spohn+Burkhardt proizvaja tudi kompletne kontrolne postaje s sedežem. V proizvodnem programu pa imajo tudi močnostne upore, ki se uporabljajo kot zavorni upori na žerjavih in dvigalih.

Tipteh d.o.o.

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!