HyperSizer Express prinaša znanje iz vesoljske agencije NASA k načrtovanju okvirjev koles

smlogo color

Oblikovalsko orodje optimizira obliko kompozitnega izdelka, z namenom zmanjšanja teže. Collier Research je podjetje, ki je izdelalo aplikacijo HyperSizer Express.

Ta se zadnjih 20 let uporablja v Nasi in drugih vesoljskih, letalskih ter vojaških korporacijah za načrtovanje kompozitnih izdelkov. Sedaj je na voljo nova Express verzija programske opreme, ki podpira tudi druge industrije zunaj vojaških in vesoljskih industrij. Orodje optimizira obliko kompozitnega izdelka tako, da je ta lažji, močnejši in trajnejši produkt. Ponuditi ga želijo proizvajalcem avtomobilov ali športnih pripomočkov kot so smuči, snežne deske, tenis loparji, medicinske proteze in gorska kolesa.

Eden izmed Collierjevih raziskovalnih inženirjev Bertram Stier je strasten gorski kolesar. Uporabil je Hypersizer orodje, da je izdelal močnejši in lažji okvir gorskega kolesa. Aplikacija mu je optimizirala obliko, kar je sposobna narediti za katerikoli kompozitni material. “Express ugotovi optimalno obliko, kot tudi najboljši material. Upošteva tudi različne vrste zahtev in zmanjša težo brez žrtvovanja varnosti.”, je povedal Stier.

Uporabniški vmesnik HyperSizer-ja je načrtovan tako, da uporabnika hitro vodi skozi potrebne korake za pridobitev analitičnih rezultatov. Proces se začne tako, da uporabnik naloži rezultate obremenitev po FEM in FEA analizah, izbere material za preračun in po možnosti definira dodatne oblikovne zahteve. Izbere še vrsto analize in nato aplikacija ponavlja izračune s FEA (Nastran, Abaqus, ANSYS, Optistruct), da preračuna obremenitvene sile v deformacijo izdelka.

www.hypersizer.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!