Vpliv simulacij na prihodnost proizvodnje

smlogo color

Medtem ko načrtujete, tudi simulirate produkte? Če jih simulirate, je to na začetku, na sredini ali proti koncu, ko je praktično vse narejeno in je lahko prepozno za najmanjše spremembe? Po poročilu “2016 Global CAD Trends”, se 55% načrtovalcev zaveda pomena simulacij, toda le 34% jih uporablja pri svojem delu.

Po tem poročilu je simulacija na 4. mestu od 15 najpomembnejših CAD trendov. Da bi razumeli ključno vlogo simulacij smo se pogovarjali s tremi eksperti na področju simulacij: Seth Hindman, Produktni vodja pri Simulacijah od Autodesk-a; Nicolas Tillet, Produktni vodja pri Solidworks Simulation od Dassault Systemes; Valerio Marra, PhD., Direktor marketinga pri COMSOL Inc.

Kaj so trenutni napredki pri programski opremi za simulacijo?

Hindman: Trg simulacij se razvija v številne smeri, vključujoč nove zmogljivosti in napovedne modele. Velik vpliv imajo tudi strojno učenje in umetna inteligenca, zmanjšanje ovir in preprostost uporabe, kot tudi širiti svojo vrednost za večje občinstvo znotraj organizacije s sodelovanjem in dostopnostjo podatkov. Velik trend v simulacijski programski opremi in poudarek pri Autodesku je širitev dostopnosti za podjetja vseh velikosti. V obliki strojne, programske opreme ali cene vzdrževanja je bil strošek vsekakor pomemben dejavnik. Ponudba naročniških storitev v oblaku ima prednost novonastalega produkta, saj je bila med razvojem enostavnost uporabe izpostavljena kot ključni cilj produkta. Te rešitve pogosto obravnavajo vprašanja nakupa programske opreme vnaprej, stroške vzdrževanja strojne opreme, ter poskušajo zagotoviti prožnost računalniških sredstev na zahtevo. Rezultat vseh teh sprememb in prehod na platforme v oblaku, bi moral biti izboljšana preprostost, razširjen dostop, med seboj povezane in avtomatizirane zmogljivosti, pa tudi vključitev umetne inteligence in veliko podatkov, da bi aktivno sodelovali pri razvoju produkta.

www.machinedesign.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!