Vpliv simulacij na prihodnost proizvodnje

smlogo color

Medtem ko načrtujete, tudi simulirate produkte? Če jih simulirate, je to na začetku, na sredini ali proti koncu, ko je praktično vse narejeno in je lahko prepozno za najmanjše spremembe? Po poročilu “2016 Global CAD Trends”, se 55% načrtovalcev zaveda pomena simulacij, toda le 34% jih uporablja pri svojem delu.

Po tem poročilu je simulacija na 4. mestu od 15 najpomembnejših CAD trendov. Da bi razumeli ključno vlogo simulacij smo se pogovarjali s tremi eksperti na področju simulacij: Seth Hindman, Produktni vodja pri Simulacijah od Autodesk-a; Nicolas Tillet, Produktni vodja pri Solidworks Simulation od Dassault Systemes; Valerio Marra, PhD., Direktor marketinga pri COMSOL Inc.

Kaj so trenutni napredki pri programski opremi za simulacijo?

Hindman: Trg simulacij se razvija v številne smeri, vključujoč nove zmogljivosti in napovedne modele. Velik vpliv imajo tudi strojno učenje in umetna inteligenca, zmanjšanje ovir in preprostost uporabe, kot tudi širiti svojo vrednost za večje občinstvo znotraj organizacije s sodelovanjem in dostopnostjo podatkov. Velik trend v simulacijski programski opremi in poudarek pri Autodesku je širitev dostopnosti za podjetja vseh velikosti. V obliki strojne, programske opreme ali cene vzdrževanja je bil strošek vsekakor pomemben dejavnik. Ponudba naročniških storitev v oblaku ima prednost novonastalega produkta, saj je bila med razvojem enostavnost uporabe izpostavljena kot ključni cilj produkta. Te rešitve pogosto obravnavajo vprašanja nakupa programske opreme vnaprej, stroške vzdrževanja strojne opreme, ter poskušajo zagotoviti prožnost računalniških sredstev na zahtevo. Rezultat vseh teh sprememb in prehod na platforme v oblaku, bi moral biti izboljšana preprostost, razširjen dostop, med seboj povezane in avtomatizirane zmogljivosti, pa tudi vključitev umetne inteligence in veliko podatkov, da bi aktivno sodelovali pri razvoju produkta.

www.machinedesign.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!