5 preprostih pravil, kako postati oblikovalski guru

smlogo color

Ko govorimo o 3D tisku in oblikovanju izdelkov za to izdelovalno tehnologijo, je tukaj predstavljenih nekaj dobrih nasvetov za nove inženirje ter tudi tiste z izkušnjami.

Cabe F.S. Atwell je diplomirani inženir elektronike, ki aktivno uporablja svoje znanje za industrijske namene ter v svojem podjetju Gunhead. Ko ne oblikuje/izdeluje, ustvarja projekte in jih objavlja na svetovnem spletu. Poglejmo, kaj nam ima za povedati…

Pred približno 7 leti sem pričel z uporabo 3D tiskalnikov, s tehnologijo večplastnega dodajanja. Prvi tiskalnik, s katerim sem imel opravka, je bil prava nočna mora. Po vsaki uporabi je moral biti ponovno nastavljen in to nikakor ni bilo zagotovilo za uspeh. Lahko bi rekel, da sem imel pri enem od šestih natisnjenih izdelkov mogoče nekaj uspeha. Počutil sem se, kot bi se mi mudilo zaigrati glasbeni inštrument z razglašenim glasbilom.

Velika večina danes dostopnih tiskalnikov je naprednejših in bolj superiornih v primerjavi s prejšnjimi verzijami. Ne govorim o velikih in dragih napravah, nanašam se na kup poceni tiskalnikov, ki so na voljo od 500€ pa nekje do 3500€, ki so ob najslabši možni uporabi še vedno boljši od mojega najboljšega dneva z mojim prvim tiskalnikom.

Vsak posameznik, ki je ponosen lastnik spodobnega 3D tiskalnika se nedvomno strinja, da z njim prihraniš pri času. Dejansko sem uporabljal 3D tiskalnik tudi za potrebe proizvodnje, ko je produkt prvič prišel na prodajne police, ali ko določenih delov ni bilo na zalogi. Uporabljal sem ga tudi za izdelovalna orodja in poizkusna držala. Seveda pa je bil večinoma uporabljen za potrebe prototipiranja in raziskovanja konceptov. Preden je prišel 3D tisk, je bilo potrebno vse izdelati v delavnici. Kolega je celo izdeloval modele iz niza lepljenih penastih plošč, previdno obrezanih in sestavljenih v celoto.

www.machinedesign.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!