Z LAPP kablom gre hitreje

logo

Svet se spreminja iz dneva v dan, potrebe po hitrih reakcijah naraščajo. Avtomatizirani procesi več ne zadostujejo, vedno bolj smo usmerjeni v pametne tovarne. Le te imajo sposobnost hitrega prilagajanja na spremembe trga, vedno bolj prihaja do izraza mala serija proizvodov in seveda potrebna konkurenčnost.

Besedna zveza industrija 4.0 je trenutno ena tistih bolj zaželenih. Enim predstavlja marketinško orodje, proizvodnim podjetjem pa korenite spremembe. Roboti se razvijajo hitreje, postajajo bolj inteligentni in sposobni učenja. Potrebe po takšnih rešitvah vztrajno rastejo. Globalno gledano je rast instalacij industrijskih robotov narasla za cca. 16% letno glede na povprečje od leta 2010. Letna napoved pa je 13% do leta 2019.

Svet robotov delimo na proizvajalce, integratorje in vzdrževalce robotov. Proizvajalci robotov se na trgu ponašajo z novimi modeli, ki so bolj kompaktni, večstranski in imajo daljšo življenjsko dobo. V preteklosti se je robote zamenjalo, ko je prišla nova generacija, danes pa se jim dodeljuje različne naloge.

Lapp, d.o.o.

Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš

Tel.: +386(0)2 421 35 53

www.lappslovenija.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!