Z LAPP kablom gre hitreje

logo

Svet se spreminja iz dneva v dan, potrebe po hitrih reakcijah naraščajo. Avtomatizirani procesi več ne zadostujejo, vedno bolj smo usmerjeni v pametne tovarne. Le te imajo sposobnost hitrega prilagajanja na spremembe trga, vedno bolj prihaja do izraza mala serija proizvodov in seveda potrebna konkurenčnost.

Besedna zveza industrija 4.0 je trenutno ena tistih bolj zaželenih. Enim predstavlja marketinško orodje, proizvodnim podjetjem pa korenite spremembe. Roboti se razvijajo hitreje, postajajo bolj inteligentni in sposobni učenja. Potrebe po takšnih rešitvah vztrajno rastejo. Globalno gledano je rast instalacij industrijskih robotov narasla za cca. 16% letno glede na povprečje od leta 2010. Letna napoved pa je 13% do leta 2019.

Svet robotov delimo na proizvajalce, integratorje in vzdrževalce robotov. Proizvajalci robotov se na trgu ponašajo z novimi modeli, ki so bolj kompaktni, večstranski in imajo daljšo življenjsko dobo. V preteklosti se je robote zamenjalo, ko je prišla nova generacija, danes pa se jim dodeljuje različne naloge.

Lapp, d.o.o.

Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš

Tel.: +386(0)2 421 35 53

www.lappslovenija.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!