BionicCobot – lahek pnevmatski robot s človeško dinamiko gibanja

logo

Senzitiven pomočnik za sodelovanje med človekom in strojem.

Ne glede na to, ali gre za krajše čase proizvodnje, hitrejše življenjske cikle izdelkov ali visoko fleksibilnost glede količin in raznolikosti, so zahteve za proizvodnjo v prihodnosti raznovrstne in se spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej. Ta sprememba v industriji zahteva nov način za interakcijo med ljudmi, stroji in podatki.

Poleg digitalnega omrežja celotnih objektov igrajo ključno vlogo pri tem razvoju predvsem robotske rešitve za avtomatizacijo, ki delajo z roko v roki z ljudmi. V jutrišnji produkciji bo neposredna interakcija med človekom in strojem del dnevne rutine.

Sodelujoča delovna mesta prihodnosti

Strogo ločevanje med ročnim delom tovarniškega delavca in avtomatiziranimi aktivnostmi robota se vedno bolj ukinja. Njihov obseg dela se prekriva in združuje v skupni, kolaborativni delovni prostor. Na ta način bodo v prihodnosti ljudje in stroj lahko hkrati delali na istem obdelovancu ali komponenti – ne da bi jih bilo treba zaščititi drug od drugega iz varnostnih razlogov.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!