BionicCobot – lahek pnevmatski robot s človeško dinamiko gibanja

logo

Senzitiven pomočnik za sodelovanje med človekom in strojem.

Ne glede na to, ali gre za krajše čase proizvodnje, hitrejše življenjske cikle izdelkov ali visoko fleksibilnost glede količin in raznolikosti, so zahteve za proizvodnjo v prihodnosti raznovrstne in se spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej. Ta sprememba v industriji zahteva nov način za interakcijo med ljudmi, stroji in podatki.

Poleg digitalnega omrežja celotnih objektov igrajo ključno vlogo pri tem razvoju predvsem robotske rešitve za avtomatizacijo, ki delajo z roko v roki z ljudmi. V jutrišnji produkciji bo neposredna interakcija med človekom in strojem del dnevne rutine.

Sodelujoča delovna mesta prihodnosti

Strogo ločevanje med ročnim delom tovarniškega delavca in avtomatiziranimi aktivnostmi robota se vedno bolj ukinja. Njihov obseg dela se prekriva in združuje v skupni, kolaborativni delovni prostor. Na ta način bodo v prihodnosti ljudje in stroj lahko hkrati delali na istem obdelovancu ali komponenti – ne da bi jih bilo treba zaščititi drug od drugega iz varnostnih razlogov.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!