BionicCobot – lahek pnevmatski robot s človeško dinamiko gibanja

logo

Senzitiven pomočnik za sodelovanje med človekom in strojem.

Ne glede na to, ali gre za krajše čase proizvodnje, hitrejše življenjske cikle izdelkov ali visoko fleksibilnost glede količin in raznolikosti, so zahteve za proizvodnjo v prihodnosti raznovrstne in se spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej. Ta sprememba v industriji zahteva nov način za interakcijo med ljudmi, stroji in podatki.

Poleg digitalnega omrežja celotnih objektov igrajo ključno vlogo pri tem razvoju predvsem robotske rešitve za avtomatizacijo, ki delajo z roko v roki z ljudmi. V jutrišnji produkciji bo neposredna interakcija med človekom in strojem del dnevne rutine.

Sodelujoča delovna mesta prihodnosti

Strogo ločevanje med ročnim delom tovarniškega delavca in avtomatiziranimi aktivnostmi robota se vedno bolj ukinja. Njihov obseg dela se prekriva in združuje v skupni, kolaborativni delovni prostor. Na ta način bodo v prihodnosti ljudje in stroj lahko hkrati delali na istem obdelovancu ali komponenti – ne da bi jih bilo treba zaščititi drug od drugega iz varnostnih razlogov.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!