BionicCobot – lahek pnevmatski robot s človeško dinamiko gibanja

logo

Senzitiven pomočnik za sodelovanje med človekom in strojem.

Ne glede na to, ali gre za krajše čase proizvodnje, hitrejše življenjske cikle izdelkov ali visoko fleksibilnost glede količin in raznolikosti, so zahteve za proizvodnjo v prihodnosti raznovrstne in se spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej. Ta sprememba v industriji zahteva nov način za interakcijo med ljudmi, stroji in podatki.

Poleg digitalnega omrežja celotnih objektov igrajo ključno vlogo pri tem razvoju predvsem robotske rešitve za avtomatizacijo, ki delajo z roko v roki z ljudmi. V jutrišnji produkciji bo neposredna interakcija med človekom in strojem del dnevne rutine.

Sodelujoča delovna mesta prihodnosti

Strogo ločevanje med ročnim delom tovarniškega delavca in avtomatiziranimi aktivnostmi robota se vedno bolj ukinja. Njihov obseg dela se prekriva in združuje v skupni, kolaborativni delovni prostor. Na ta način bodo v prihodnosti ljudje in stroj lahko hkrati delali na istem obdelovancu ali komponenti – ne da bi jih bilo treba zaščititi drug od drugega iz varnostnih razlogov.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!