BionicCobot – lahek pnevmatski robot s človeško dinamiko gibanja

logo

Senzitiven pomočnik za sodelovanje med človekom in strojem.

Ne glede na to, ali gre za krajše čase proizvodnje, hitrejše življenjske cikle izdelkov ali visoko fleksibilnost glede količin in raznolikosti, so zahteve za proizvodnjo v prihodnosti raznovrstne in se spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej. Ta sprememba v industriji zahteva nov način za interakcijo med ljudmi, stroji in podatki.

Poleg digitalnega omrežja celotnih objektov igrajo ključno vlogo pri tem razvoju predvsem robotske rešitve za avtomatizacijo, ki delajo z roko v roki z ljudmi. V jutrišnji produkciji bo neposredna interakcija med človekom in strojem del dnevne rutine.

Sodelujoča delovna mesta prihodnosti

Strogo ločevanje med ročnim delom tovarniškega delavca in avtomatiziranimi aktivnostmi robota se vedno bolj ukinja. Njihov obseg dela se prekriva in združuje v skupni, kolaborativni delovni prostor. Na ta način bodo v prihodnosti ljudje in stroj lahko hkrati delali na istem obdelovancu ali komponenti – ne da bi jih bilo treba zaščititi drug od drugega iz varnostnih razlogov.

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!