Pilz povečuje razpoložljivost z obnovo stiskalnice – Jungbrunnen za »staro železo«

logo

Nekoč so bili stroji zasnovani robustneje in pogosto izdelani predimenzionirano kot bi bilo potrebno. Vendar so imeli zato daljšo življenjsko dobo. Zato sploh ne čudi, da se v proizvodnih obratih pogosto uporabljajo stroji, ki sicer spadajo v staro železo, vendar še vedno dobro opravljajo svoje delo. Da bi te stroje posodobili z najnovejšo tehniko, se v takih primerih pogosto splača preureditev z najnovejšo generacijo programabilnih krmilnih sistemov in varnostnih naprav. Tako je bilo tudi v podjetju Doka, v Spodnje Avstrijskem Amstettnu. Tam so konec lanskega leta opravili temeljito obnovo ene od svojih stiskalnic.

Umdasch spada med najbolj tradicionalna in največja družinska lesno obdelovalna podjetja v Avstriji. Začetki družbe segajo v leto 1868. Kljub temu, da danes obdelujejo tudi kovine in inovativne kompozitne materiale, je identiteta te družbe močno povezana prav z lesom. Kajti družba Umdasch je po vsej državi poznana zlasti po nenehno prisotnih lesenih gradbenih opažnih ploščah.

To področje poslovanja – Doka Group – je le del skupine Umdasch Group. Drugi del skupine – Umdasch Shopfitting Group – se ukvarja s sistemi za opremljanje poslovnih prostorov, od razsvetljave pa vse do posamičnih regalov.

»Skupina Doka proizvaja rešitve za opaženje v predorih, nizkih in visokih gradnjah. Naš slogan »Inovativno. Več kot le rešitve« jasno kaže, da smo sposobni izdelati zahtevan sistem opaženja za betoniranje. Sami izdelujemo tudi vse komponente, kot so nosilci za opaženje stropa, visoko zmogljivi oporniki, prečni bremenski nosilci ali sidrni sistemi«, pravi Markus Kaltenbrunner, vzdrževalec pri Doka Metallbau.

SMM d.o.o.

Jaskova ulica 18, 2000 Maribor

Tel.: 02 450 23 00

www.pilz.at

www.smm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!