Proporcionalni krmilnik toka VEMD

logo

Na področju medicinskih naprav, še posebno mobilnih, kot je to prenosni regulator kisika pri dihalnih aparatih (slika 1), je poudarek na čim manjši porabi energije in majhnih masah. To je povezano še z visokimi standardi za zanesljivost in učinkovitost. Ključna tehnologija, ki daje odločilne prednosti, je piezotehnologija, in to ob presenetljivo nizkih cenah.

Vsemu temu zadošča proporcionalni krmilnik toka VEMD s svojimi značilnimi lastnostmi:

  • Proporcionalno krmiljenje toka – tok plina na izhodu in krmilnika toka je mogoče nastavljati in krmiliti linearno z nastavitvijo želene vrednosti med 0 in 10 V (slika 2).
  • Dinamičnost in natančnost – vgrajen krmilni tokokrog s termičnim senzorjem naredi VEMD dinamičen in natančen. Zelo hitro reagira na spremembo želene vrednosti in je skoraj takoj pripravljen za delovanje.

Zahteva majhen prostor in majhno porabo energije – VEMD je kompaktne konstrukcije in majhnih dimenzij (slika 1). Njegova masa je idealna za vgradnjo v prenosne naprave.

 

FESTO, d. o. o.

Blatnica 8, 1236 Trzin

Tel.: 01 530 21 00

www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!