Brezkontaktni induktivni enkoder z zaščito IP69K

Podjetje Turck predstavlja prvi brezkontaktni in popolnoma brezobrabni univerzalni enkoder, ki ostane trajno zatesnjen.

Podjetje Turck je z izdelkom RI360P-QR24 postalo prvi proizvajalec, ki na trgu ponuja brezkontaktni induktivni univerzalni enkoder z visoko ločljivostjo in popolnoma brezobrabnim delovanjem, ki je hkrati odporen proti magnetnim poljem. Tipalo in element za določanje položaja v dajalniku sta v celoti zalita ter tako zasnovana kot dve popolnoma neodvisni in popolnoma zatesnjeni enoti, ki delujeta brez medsebojnega stika. Tresljaji in udarci po gredi se zato ne prenašajo na tipalo. To pomeni, da RI360P-QR24 premaga tako optične kot tudi magnetne dajalnike položaja. Z visoko stopnjo zaščite, ki dosega kar IP69K, in več kot 18-bitno ločljivostjo so zdaj izpadi strojev in vzdrževalna dela zaradi obrabe dajalnikov položaja stvar preteklosti, tudi pri izredno preciznih in hitrih sistemih.

V podjetju Turck so razvili revolucionarni koncept parametriranja in vgradnje dajalnika položaja. To pomeni, da je RI360P-QR24 univerzalni enkoder za vse standardne industrijske načine uporabe. Uporabniki lahko napravo parametrirajo bodisi kot inkrementalni, večobratni ali enoobratni enkoder. Ta različica omogoča uporabniku, da preko V/I-povezave individualno določi izhodne signale, točke preklopa in merilna območja. Poleg tega ponuja podjetje Turck tudi visokoločljivostno različico z izhodom SSI, različico z vodilom Modbus in napetostnim/tokovnim izhodom ter enkoder, ki je skladen s specifikacijo e1 za uporabo v mobilnih strojih. Koncept vgradnje dajalnika položaja širi tudi njegovo območje uporabnosti: Prilagodilni obroči omogočajo vgradnjo kodirnika na vse standardne gredi do premera 20 milimetrov.

Več o članku

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si

Brezkontaktni induktivni enkoder z zaščito IP69K

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!