Brezkontaktni induktivni enkoder z zaščito IP69K

Podjetje Turck predstavlja prvi brezkontaktni in popolnoma brezobrabni univerzalni enkoder, ki ostane trajno zatesnjen.

Podjetje Turck je z izdelkom RI360P-QR24 postalo prvi proizvajalec, ki na trgu ponuja brezkontaktni induktivni univerzalni enkoder z visoko ločljivostjo in popolnoma brezobrabnim delovanjem, ki je hkrati odporen proti magnetnim poljem. Tipalo in element za določanje položaja v dajalniku sta v celoti zalita ter tako zasnovana kot dve popolnoma neodvisni in popolnoma zatesnjeni enoti, ki delujeta brez medsebojnega stika. Tresljaji in udarci po gredi se zato ne prenašajo na tipalo. To pomeni, da RI360P-QR24 premaga tako optične kot tudi magnetne dajalnike položaja. Z visoko stopnjo zaščite, ki dosega kar IP69K, in več kot 18-bitno ločljivostjo so zdaj izpadi strojev in vzdrževalna dela zaradi obrabe dajalnikov položaja stvar preteklosti, tudi pri izredno preciznih in hitrih sistemih.

V podjetju Turck so razvili revolucionarni koncept parametriranja in vgradnje dajalnika položaja. To pomeni, da je RI360P-QR24 univerzalni enkoder za vse standardne industrijske načine uporabe. Uporabniki lahko napravo parametrirajo bodisi kot inkrementalni, večobratni ali enoobratni enkoder. Ta različica omogoča uporabniku, da preko V/I-povezave individualno določi izhodne signale, točke preklopa in merilna območja. Poleg tega ponuja podjetje Turck tudi visokoločljivostno različico z izhodom SSI, različico z vodilom Modbus in napetostnim/tokovnim izhodom ter enkoder, ki je skladen s specifikacijo e1 za uporabo v mobilnih strojih. Koncept vgradnje dajalnika položaja širi tudi njegovo območje uporabnosti: Prilagodilni obroči omogočajo vgradnjo kodirnika na vse standardne gredi do premera 20 milimetrov.

Več o članku

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.tipteh.si

Brezkontaktni induktivni enkoder z zaščito IP69K

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!